Заплаха по отношение на националната сигурност на България към момента

...
Заплаха по отношение на националната сигурност на България към момента
Коментари Харесай

Главчев: Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България

„ Заплаха във връзка с националната сигурност на България все още няма. Всички институции вършим нужното, с цел да бъде предпазен животът и здравето на българските жители. “

Това съобщи след края на свикания от него Съвет по сигурността . Във фокуса на днешното съвещание беше ескалацията на напрежението в Близкия изток . Обсъдени бяха евентуални опасности и закани и вероятното им противопоставяне.

Министерствата на външните работи и на вътрешните работи, както и службите показаха своите отчети във връзка със протичащото се . Става въпрос за огнище на напрежение, което съдържа в себе си капацитет за опасност за националната сигурност, уточни още министър председателят Димитър Главчев.

В рамките на съвещанието министър-председателят Димитър Главчев е предложил страната ни да изрази позиция с апел за деескалация на спора в Близкия изток , в синхрон с европейската позиция по въпроса.

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков от своя страна посочи, че са взети превантивни ограничения, с цел да има интензивно наличие на чиновници на реда на стратегически места , тъй че в допълнение да се подсигурява спокойствието на българските жители.

Пред медиите министър председателят Главчев заяви, че държавното управление ще провежда щаб, който да следи обстановката в Близкия изток непрестанно, тъй че да се взимат бързи и съответни решения . Председател на щаба ще бъде заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова .

България ще подписа основно съглашение с Украйна

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР