Запитвали ли сте се как точно трябва да се промени

...
Запитвали ли сте се как точно трябва да се промени
Коментари Харесай

Как да поддържаме хигиената вкъщи, когато имаме бебе?

Запитвали ли сте се по какъв начин тъкмо би трябвало да се промени хигиената у дома, когато се сдобиете с нов член на фамилията? Как той ще съжителства с вашия домакински любим? Кого да каните и кого да не каните, дали да се събувате или не? Ето на какво би трябвало да обърнете внимание:

Събуйте си обувките

Можете да влизате с обувки, даже и при новородено, само че не е целесъобразно да го вършиме. Една от аргументите е българската народопсихология и нашите средностатистически хигиенични привички и повсеместната „ непорочност “ по улиците ни. Затова не е хубаво да влизате с обувки, даже е добре при новородените да се събувате пред вратите. Не се доверявайте и на калцуните, защото не са надеждни.

Мийте домашните любимци

Тези, които излизат на открито се мият извънредно подробно, в случай че би трябвало и повече пъти. Децата вдишват космите, даже и от години да нямате домакински любим.

Не махайте домашните любимци, в случай че не е в действителност неотложно. Запознайте ги с детето от ранна възраст. Изследвания потвърждават, че запознанството на бебето с животно , още от ранната му възраст, понижава шанса за развиване на алергии в неговата по-късна възраст с до 80%.
 дете ThinkStock/Getty Images-->
Стерилизация

Ако бебето има потребност от специфична хигиена, от болничното заведение ще ви изпишат още с рекомендации и в такива случаи би трябвало да се пази изключителна непорочност. Но в естествена среда няма потребност непрекъснато всичко да се стерилизира. Не е нужно да миете биберона всякога, когато падне.

Интересно е, че родителите, които лапват падналия биберон на земята, преди да го дадат на бебето, в действителност вършат положителен трансфер на положителни бактерии към детето. Веднъж на ден е задоволителна стерилизацията.
 бебе ThinkStock/Getty Images
Не гладете

Ютията не стерилизира облеклата. Гладете ги, с цел да наподобяват добре, само че не живейте със заблудата, че парата има стерилизиращо деяние.

Може да вършиме и ремонт у дома, само че със специфична багра .

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР