Запитан дали вярва, че ГЕРБ може да бъде партия, различна

...
Запитан дали вярва, че ГЕРБ може да бъде партия, различна
Коментари Харесай

Женерала сравни ГЕРБ с БКП

Запитан дали има вяра, че ГЕРБ може да бъде партия, друга от тази, която нападнаха години наред, Атанас Атанасов отговори: „ Всичко тече, всичко се трансформира. Може би е допустимо да се случат и такива промени. Случвали са се и в предишното – Българска комунистическа партия стана Българска социалистическа партия. Промяната на манталитета на ГЕРБ е доста сложна задача ”.

Той изясни още, че нощес е бил до 6 ч. с Николай Денков, само че не е чул от него ГЕРБ да желаят вътрешният и правосъдният министър да са посочени от групировката на Борисов, каквато информация излезе в медиите.

„ Ние сме срещу да има политически лица от номенклатурата на ГЕРБ във властта и няма да го допуснем ”, сподели Атанасов по Нова тази заран.

Останалите политически сили доста съжаляват, че не са се споразумели около първия мандат. С ушите си чух избрани реплики, от вида: „ Да бяхте дали пет гласа ”. Това значи, в някакъв смисъл, че сме на прав път, счита депутатът.

Атанасов акцентира, че абсурдът към записите, които се твърди, че са направени на политици от ПП-ДБ, не го учудва.

Не съм чул тези 4 минути и не желая. Радостин Василев е човек, на който евентуално не са задоволени упоритостите. Той е инструмент на тези, които се съпротивляват против основаването на кабинет, е мнението му.

Депутатът акцентира, че в този момент взаимодействат среди, които не се понасят и даде образец.

Среди, свързани с Президентството, на които им се услади служебната власт, тъй като могат да крадат безнаказано и безотговорно. От друга страна – среди, близки до някогашните ръководещи от ГЕРБ, които се съпротивляват против това демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите, през които крадат. Тези среди не се понасят, само че в този момент единодействат.

Според Атанасов направените сглобки от записи са ориентирани към изборния им корпус, от една страна, а от друга – целят да се влияе върху частите от ГЕРБ, които се съпротивляват против поддръжката на мандата на ПП-ДБ.

Не мога да знам дали президентът персонално взе участие в това. Но съм 100% сигурен, по избрани индикации, че среди, свързани с президента, служебната власт, министри с проекти да ръководят дълго време, вземат участие в това, акцентира той.

Атанасов подлага на критика президента и за това, че е забавил връчването на втория мандат.

Това дали има нещо общо със свадите, които се разиграват? С цялата тази интензивност, ченгеджийница, с Гешев, с всички тези неща. Убеден съм, че всичко това е обвързвано за да се предотврати основаването на постоянно държавно управление с нашия мандат. Но няма да съумеят!, акцентира съпредседателят на ПП-ДБ.

Той е на мнение, че в този момент е допустимо процесът на сформиране на държавно управление да бъде усложнен.

Очаквам да има възпламеняване на страсти в ГЕРБ. То по тази причина е направено. Знае се, че има избрани среди в ГЕРБ, които се съпротивляват против поддръжка на втори мандат и в този момент им се дава бензин в ръцете, сподели депутатът.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР