Записки, в които се споменава терористичната групировка „Ислямска държава“, са

...
Записки, в които се споменава терористичната групировка „Ислямска държава“, са
Коментари Харесай

В личните вещи на терориста от Франция са намерени записки за Ислямска държава

Записки, в които се загатва терористичната формация „ Ислямска страна “, са открити от следователите измежду персоналните движимости на терориста Редуан Лакдим, който извърши няколко офанзиви в петък във френските градове Каркасон и Треб. Информацията заяви AFP, като се базира на източници, близки до следствието.
„ Следователите са намерили наследство, написано на ръка, в което той декларира принадлежността си към „ Ислямска страна “, настояват източниците на организацията.
Освен записките, в хода на обиска в дома на терориста са открити „ разнообразни цифрови материали “. Следователите са иззели за проучване неговия мобилен телефон и компютъра му.
Заедно с това, съгласно данни от телевизионния канал BFM TV, представен от организация " Фокус ", в нито една от записките, написани от ръката на Лакдим, не се загатва за проектите му да извърши терористично нахлуване в Каркасон и Треб. В дома на терориста не са открити оръжия.
По-рано френският президент Еманюел Макрон свика изключително съвещание на Съвета за национална сигурност и защита, откакто през вчерашния ден в Южна Франция бяха осъществени въоръжени набези, при които четирима души починаха.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР