Записитите от камерите в Пирогов нямат звук, но обясненията от

...
Записитите от камерите в Пирогов нямат звук, но обясненията от
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов за случая Емин: Камерите са без звук, но шестима души са потвърдили вербална агресия

Записитите от камерите в " Пирогов " нямат тон, само че обясненията от шестима души от медицинския личен състав на лечебното заведение са удостоверили вербалната експанзия от страна на Мустафа Емин, стана ясно от думите на шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димитров пред bTV.

Съветникът в Министерството на защитата (МО) беше упрекнат в надменно държание, с което желал да се възползва от служебното си състояние, с цел да прегледат детето му с приоритет, посочила инспекцията в лечебното заведение.

Д-р Димитров изясни, че персонално е взел решението информацията за това да бъде оповестена посредством препубликуване на пост от персоналната facebook страница на здравна сестра в " Пирогов ".

Той изясни, че не е желал казусът да се политизира и няма представакак инфрмацията за абсурда със консултант на министър Тодор Тагарев е стигнала и до РИА " Новости ".

" Не съм съветски сътрудник, в никакъв случай не съм бил в Русия, наследник съм на човек, който е лежал в лагери ", сподели доктор Димитров.

По думите му, в случай че министърът на защитата желае достъп до резултатите от инспекцията, той би трябвало да изпрати документално искане, каквото досега не било постъпило.

Директорът на " Пирогов " описа хронологично какво се е случило след инспекцията. Този път назова Мустафа Емин с букви, с цел да съблюдава наредбите на GDPR за отбрана на персоналните данни.

По думите му, откакто минава триаж, с цел да се види положението на детето на Емин, то е ориентирано към шокова зала, с цел да се направи тегел на раната му.

" В този миг там има други деца, едно от които би трябвало да се шинира. Когато идва реда на Емин, идва дете с заплаха за живота поради загуба на кръв. Първа помощ на другото дете продължава 1 час и 20 мин. Според разпоредбите, когато има подобен случай в шокова зала, друго дете не се позволява ", изясни доктор Димитров и утчони, че е гледал персонално фрагментите - през това време децата на открито в коридора си играели.

Камерите не записват тон. " Вижда се изнервяне от страна на господина и майката и те стартират да звънят на шокова зала. 3 пъти прекъсват работата на лекарите в шокова зала, като единият път е 7 минути. Показания за вербалната експанзия от страна на Емин са взети в допълнение от екипа. " Шест индивида с подписите си и имената си застават под думите си, че Мустафа Емин е заплашвал с министъра на опазването на здравето ", сподели Димитров.

По думите му, Емин се връща с цел да изиска документите по случая, тъй като споделя, че желае да знае имената на всички забъркани, с цел да стигне случката до здравния министър.

" Никъде в диалозите не е намесвано Министерството на защитата ", сподели шефът на " Пирогов ".

По думите му само етичната комисия на " Да, България " е поискала информация по случая. " Никой не се е свързал с мен, нито от Министерство на здравеопазването, нито от МО ", сподели Димитров.

Преди ден някогашният министър на опазването на здравето, в този момент народен представител от ГЕРБ Костадин Ангелов обществено разгласи, че също е изискал и прочел документите, разгласява факсимилета със заличени имена и изиска неотложно уволняване на Емин от военното министерство.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР