Записите с предполагаеми компромати за магистрати, иззети от жилища, ползвани

...
Записите с предполагаеми компромати за магистрати, иззети от жилища, ползвани
Коментари Харесай

Специалният прокурор Талева, която разследва Сарафов, още не е виждала записите на Петьо Еврото

Записите с хипотетични компромати за магистрати, конфискувани от жилища, употребени от изчезналия някогашен следовател Петьо Петров - Еврото, към момента не са предоставени в целокупност на специфичния прокурор Даниела Талева, назначена, с цел да проверява основния прокурор и неговите заместници. Тя към момента не е получила и конфискуваните от тези адреси прокурорски постановления.

Това научи Свободна Европа от два самостоятелни един от различен източника.

Това става ясно на фона на твърдението на някогашната районна прокурорка Невена Зартова, че в границите на следствието против Еврото през предходната пролет в негови жилища са открити чували с чернови на прокурорски постановления, флашки, дискове, компютри и касети с компромати. Тя разказа тези разкрития като  " най-голямата корупционна скица "  в правосъдната система.

По същото досъдебно произвеждане бяха събрани свидетелски показания, които уличават в този момент изпълняващия длъжността на основен прокурор Борислав Сарафов и други висши обвинители. В тази връзка Софийската районна прокуратура (СРП) беше отделила доказателства, свързани със Сарафов, и ги беше изпратила на Върховния касационен съд (ВКС) през юни 2023 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР