Записите от 800-те камери на Община Пловдив, разположени на различни

...
Записите от 800-те камери на Община Пловдив, разположени на различни
Коментари Харесай

Предават записите от 800-те общински камери в Пловдив на полицията, за да ловят бандити

Записите от 800-те камери на Община Пловдив, ситуирани на разнообразни места в града, ще бъдат в помощ на полицията.

" Сега употребяваме информация от тях единствено в съответни случаи, нямаме цялостен достъп. Надяваме се този въпрос да бъде решен с новия план за съдействие сред нас и градската администрация ", разяснява пред " 24 часа " шефът на пловдивската полиция Георги Чергов.

Зам.-кметът на града Владимир Темелков към този момент е внесъл предложение в локалния парламент за съдействие с полицията, чийто период на деяние е 4 години и ще се гледа на идната сесия.

" Ще се употребяват нови сървъри и профилиран израелски програмен продукт. Преди това ще се извършат проби на съществуващите камери дали са съвместими с новите технологии ", изясни Темелков.

По думите му задачата е да се подсигурява сигурността на пловдивските жители. Камерите ще наблюдават както за пътни извършители, по този начин и за други закононарушения.

" Фокусираме се върху конфликтни зони – места, на които е мощно евентуално да се случат нарушавания и закононарушения. Става въпрос за натоварени сектори, тъмни улици, пространства, на които се реализира нерегламентирано изхвърляне на боклуци ", добави още Темелков.

Зам.-кметът акцентира, че системата е насочена към опазването на публичния ред и спокойствието на жителите, само че и да се реализира предварителна защита на нарушавания и закононарушения. " По този метод чиновниците на реда ще бъдат непрекъснато осведомени за протичащото се в Пловдив, а жителите ще са наясно, че сигурността им е обезпечена ", изясни Темелков.

В доста европейски градове системите за видеонаблюдение работят дейно и в интерес на опазването на публичния ред.

" У нас община Бургас разполага с 1200 камери и системата им действа на равнище. Имам уговорена среща с бургаската администрация, с цел да обменим опит с сътрудниците ", уточни Темелков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР