Записите на грамофонни плочи през 2022 г. са се продавали

...
Записите на грамофонни плочи през 2022 г. са се продавали
Коментари Харесай

За пръв път от 1987 г. в САЩ се продават повече плочи, отколкото дискове

Записите на грамофонни плочи през 2022 година са се продавали повече от компактдисковете в Съединените щати за пръв път от 1987 година Това американската социална медия NPR, като се базира на годишен на Асоциацията на звукозаписната промишленост, оповестен в края на предходната седмица.

Той означи 16-ата поредна година на напредък във виниловите плочи с 41 млн. продадени албума - спрямо 33 млн. компактдискове.

Това не трансформира водачеството в растежа на музикалната промишленост, чийто мотор остава стриймингът - 84% от приходите от записана музика. Физическите музикални формати обаче означиха удивително възобновление през последните няколко години.

Приходите от плочите са нарастнали със 17% и надвишават 1.2 милиарда $ предходната година - близо три четвърти от приходите от физически носители. В същото време приходите от дискове са паднали с 18% до 483 млн. $.

 Грамофонните плочи са на път да задминат по продажби компактдисковете Грамофонните плочи са на път да задминат по продажби компактдисковете

Търсенето на плочи набъбна стремително в хода на пандемията - главно поради интереса на по-младите купувачи. В Съединени американски щати този притежател е и главен в маркетинговите акции на изпълнителите в последните години - измежду тях Адел и Тейлър Суифт. Производителите обаче се затрудниха в това да ускорят производството след дълги години на спад, а това сътвори проблеми за някои групи, които забавиха физическото издаване на албуми.

Едновременно с това стрийминг-услугите против възнаграждение като " Спотифай " и " Епъл мюзик " са донесли 10.2 милиарда $ от 92 млн. платени клиенти през 2022 година - за пръв път сума от над 10 милиарда $. Стриймингът, поддържан от реклами (като " Ютюб " ), носи 1.8 милиарда $.

 Винилов свят или кой и за какво купува грамофонни плочи Винилов свят или кой и за какво купува грамофонни плочи
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР