Записите и снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов в

...
Записите и снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов в
Коментари Харесай

Оповестиха резултата от разследването на записите от премиерската спалня

Записите и фотосите от спалнята на премиера Бойко Борисов в Бояна са с елементарно забележими спомагателни промени във времевите характерности и имената им. Не е открита снимащата жена, чието отражение се вижда във видеозаписа, както и да се създадат безапелационни заключения за истинността на виждащите се в отворено чекмедже банкноти, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни. Това се споделя в публично известие на Софийската градска прокуратура във връзка досъдебното произвеждане във връзка записите от жилището, употребено от министър-председателя.
Още по тематиката
Серията от фотоси бяха оповестени първо от уеб страницата " Афера ". Според анонимния създател, фрагментите са от спалнята в резиденцията на премиера " Секвоя ". На тях се виждат латентен човек, пари в чекмедже, запалки за пури и револвери, както и кюлчета злато.

На 29 юли т.г. Софийската градска прокуратура се самосезира и образува досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 339а, алинея 1 от Наказателен кодекс - потребление без съответно позволение по закон на особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация.

Днес, заради засиления публичен и медиен интерес и след позволение на наблюдаващите прокурори, от държавното обвиняване разпространиха следната информация:

По досъдебното произвеждане са назначени и направени механически експертизи на оповестени в медиите фотоси и видеозапис, за които се твърди, че са направени в жилището, употребено от министър-председателя Бойко Борисов.

Предоставените за проучване файлове са с елементарно забележими спомагателни промени във времевите характерности и имената им. Част от тях са с изменени дати на снимане - 2013 година, 2021 година, 2024 година, до момента в който датите, извлечени посредством експертизата от файловете са 25 септември 2017 година, 4 януари 2019 година, 6 февруари 2019 година. Една от фотосите е с понижени размери. Според експертното умозаключение при две от фотосите се следи, че предметите, намиращи се на нощното шкафче, са подредени по извънредно подобен метод , макар че самите фотоси, съгласно данните, извлечени от файловете, би трябвало да са били снимани в извънредно дълъг интервал от време - близо година и половина.



По отношение на видеозаписа е открито, че във времевия интервал от 21-вата до 22-рата секунди за малко се вижда отражението на снимащия - жена в черна рокля , без ръкави, с гривна на ръката, с тъмна коса, само че заради неприятното качество, както и заради това, че се касае за отражение, за специалиста е мъчно да дефинира повече елементи. С оглед определяне самоличността на лицето от видеозаписа са събрани вероятните доказателства, само че досега същото не е открито.

В експертните изводи се отбелязва, че оценените файлове не са истинските , заради което е невероятно единствено въз основа на данните от тях да бъдат направени безапелационни заключения какво и по кое време е било снимано.



Въпреки извършеното обективно, всестранно и цялостно следствие, не може да се откри на кои дати са направени фотосите, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са същински, какво е тяхното количество и общата им номинална стойност, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия благосъстоятелност са те.

Въз основа на тези условия наблюдаващите прокурори не намират, че по делото са налице доказателства за закононарушение , обвързвано с естеството на движимостите от фотосите и видеозаписа, произхода на тези движимости или режима на тяхното държане, което да постанова обособяване на материали по реда на Наказателно-процесуален кодекс.

Това е по този начин, тъй като без значение защо закононарушение по Наказателен кодекс се прави следствие, главният въпрос, на който следва да се отговори, е - отразяват ли материалните доказателства по делото обективната реалност. При откритата фактическа конюнктура, след осъществяване на всички вероятни все още дейности по следствието, безапелационни доказателства в тази тенденция не са събрани.

СГП обръща внимание на една от вероятните хипотези по делото, с оглед задължението си да уведоми способената прокуратура при данни за сбъднат състав на друго закононарушение, друго от предмета на следствие по досъдебното произвеждане.

Касае се за догатката, изложено от очевидци по делото, че приобщените видеозапис и фотоси отразяват особено аранжиран интериор с движимости , за показване на избран отрицателен облик на министър-председателя на България Бойко Борисов.

Тази догадка е в унисон с други, открити в хода на следствието доказателства - от направената техническа експертиза може да се изведе съмнение, че видеозаписът и снимането са осъществени от лица отвън чиновниците на НСО ; налице са операции на данните за файловете и не е допустимо да се откри действителната дата на снимането.

В тази връзка следва да се обясни има ли пропуски и нарушавания при осъществяване на служебните отговорности на съответните чиновници на НСО, свързани с ефикасното обезпечаване на персоналната защита на министър-председателя на България и външната защита на жилището, което населява.

Поради това наблюдаващите прокурори са отделили съответните материали , които са изпратени по подготвеност на Военноокръжна прокуратура.

След осъществяване на всички вероятни дейности по следствието, екипът от прокурори смята, че са налице учредения за прекъсване на наказателното произвеждане заради неразкриване на причинителя на закононарушението.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР