записа нов труден и безценен успех в испанската Ла Лига,

...
записа нов труден и безценен успех в испанската Ла Лига,
Коментари Харесай

Реал продължава с шампионските успехи, Бензема и Куртоа пак герои

записа нов сложен и скъп триумф в испанската Ла Лига, откакто надви с минималното 1:0 над Атлетик Билбао. На " Сантяго Бернабеу " гостите могат съществено да съжаляват, защото сътвориха прекомерно огромен брой пропуски, с цел да могат да се надяват на нещо от мача. Така домакините записаха следващ триумф от по този начин наречените шампионски - без да блестят изключително и без да са унищожили от положения противника си.
В воин за " кралския клуб " за следващ път се трансформира Карим Бензема. Феноменална офанзива на тима приключи с удар по земя на Марко Асенсио, който бе чудесно избавен с една ръка от Унай Симон. Топката обаче попадна на пътя на Лука Модрич. Хърватинът реализира доста неприятен контакт с нея и я прати пред Бензема, който на опразнената врата не сбърка, реализирайки 12-ия си гол за сезона.
Това е 5-и следващ триумф за Реал в Ла Лига, а също така " белия балет " наруши отрицателната серия да позволява голове все пак (при поредицата им от 4 победи паралелно записаха и най-дългата серия без " суха " мрежа, допускайки гол във всеки от тях).
След триумфа водачът Реал към този момент събра 36 точки от 15 мача - 7 повече от втория Атлетико Мадрид (който е с мач по-малко) и от третия Реал Сосиедад. Атлетик Билбао пък остава на 8-а позиция с 20 пункта - 3 по-малко от 7-ия Барселона.
За Реал Мадрид продължава тежката серия от дуели и след Севиля и Атлетик идва ред на един от огромните преследвачи - Реал Сосиедад, който напълно до неотдавна бе първи. Столичани гостуват на баските в събота (04.12), а три дни по-късно одобряват на " Сантяго Бернабеу " Интер, като там победа или еднакъв им подсигурява първата позиция в групата.
За Атлетик Билбао пък следва нова аудиенция в испанската Ла Лига - този път на Хетафе (06.12), а по-късно и дерби вкъщи против Севиля (11.12).

СЪСТАВИ
Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Милитао, Алаба, Васкес, Каземиро, Модрич, Кроос, Винисиус, Асенсио, Бензема
Атлетик Билбао: Симон, Лекуе, Нунес, Йерай, Баленсиага, Сарага, Дани Гарсия, Венседор, Муниаин, Уилямс, Раул Гарсия
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В 7-ата минута пристигна и първото чисто състояние в дуела, откакто Бензема някак съумя в наказателното поле да засече центриране към него, макар че не зорко държан от Нунес. Ударът на френския нападател обаче бе отразен от Унай Симон. Секунди по-късно Бензема още веднъж имаше опция, само че Симон отново избави.
В 23-ата минута гостите също можеха да осъществят. Инаки Уилямс получи в наказателното поле, а Милитао не се ориентира добре. Нападателят на Атлетик опита рисков изстрел от добра позиция, само че там Милитао поправи грешката си и ударът на Инаки се отклони в крайници му, с цел да мине с малко около страничния дирек.
Малко по-късно Раул Гарсия засече с глава центриране от директен свободен удар и смъкна топката ниско долу, само че Тибо Куртоа съумя да отрази с ръце по страховит метод и да избави тима си.
40` - 1:0! Симон направи още няколко спасявания, само че най-после бе беззащитен. Феноменална отборна офанзива приключи с удар по земя на Асенсио. Симон избави добре, само че топката попадна на пътя на Модрич. Хърватинът реализира доста слаб контакт с топката, само че за негово благополучие инцидентно я насочи към хищника Бензема, който вкара следващия си гол за акцията в опразнената врата на гостите.
За втората част гостите излязоха пределно стимулирани да изравнят. Те даже постановиха напън над " кралския клуб ". Малко след изминаването на четвърт час от полувремето Лукас Васкес избави своя тим, откакто блокира удар в наказателното поле, който сигурно щеше да " посети " мрежата на Куртоа.
В 69-ата минута Муниаин също се регистрира с огромен пропуск. Той засече центриране от директен свободен удар на отлична позиция, само че ударът му мина с малко около левия непряк дирек.
10-ина минути по-късно Куртоа избави своя тим със ужасно избавяне против излезлия очи в очи против него Сънсет.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Реал се съвзе от разтърсванията в края на септември и началото на октомври и удължи преимуществото си на върха на 4 точки. Карло Анчелоти пък към този момент е записал най-вече приблизително точни от мачове във всички шампионати (2,37) спрямо всеки от непрекъснатите мениджъри на клуба от предходния му престой (2013-2015 година).
" Кралския клуб " няма проблеми с отбелязването на голове през този сезон, като играчите в 10 случая се осъществили най-малко 2 попадения в Ла Лига през акцията. Куриозно обаче - серията им от 4 следващи турнирни победи е подкрепена и от най-дългата серия през сезона в Ла Лига, в която нямат " суха " мрежа.
Реал е водач с 33 точки от 14 мача, до момента в който Атлетик Билбао е на 8-а позиция с 20 пунтка. Баските имат цели 4 равенства в последните си 5 мача в Ла Лига, като другият е проваляне. Те нямат победа в шампионата от 23 октомври, когато пречупиха Виляреал с 2:1.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР