Запеканка, който няма да остави никакъв шанс на диетата виНеобходими

...
Запеканка, който няма да остави никакъв шанс на диетата виНеобходими
Коментари Харесай

Запеканка с пилешко и картофи

Запеканка, който няма да остави никакъв късмет на диетата ви

Необходими Продукти

● пилешко месо - 1. 2 кг
● картофи - 4 бр. /едри/
● печурки - 300 г
● брашно - 1 с.л.
● черен пипер - 2 щипки
● къри - 1 щипка
● куркума - 1 щипка
● бульон - 1 кубче пилешки
● дафинов лист - 2 бр.
● кашкавал - 150 г
● сол
● олио

за гарнитура


● броколи - 300 г
● копър
● магданоз

Начин на подготвяне

Нарежете на части пилешкото месо /бутчета и филе/, залейте с вода с малко сол, пуснете два дафинови листа и сложете на огъня да се свари. Свареното месо обезкостете и накъсайте на дребно в една чиния.

Обелете четири картофа, нарежете ги на пръчици и ги изпържете не в доста олио. Извадете ги в една паница и леко поръсете със сол. В същото олио изпържете кафяви печурки, преди този момент нарязани на дебели резенчета. Извадете гъбите също в друга паница и леко ги посолете.

Сипете в същото олио една супена лъжица брашно, разбъркайте и сипете охладения бульон, в който се е варило месото. Поръсете с черен пипер, къри, куркума и стрийте едно кубче пилешки бульон.

В подобаваща тавичка наредете на първо време картофите, върху тях накъсаното месо, след това разпределете гъбите и залейте отмерено със соса. Поръсете от горната страна с настърган кашкавал. През това време фурната би трябвало да е загряла добре на 220 градуса.

Сложете ястието във фурната и запечете, до момента в който кашкавалът се зачерви.

За гарнитурата задушете броколи. Тях ги пуснете за бързо в леко посолена вряла вода, като преди този момент сте ги накъсали на розички и ги оставете за 3-4 минути на огъня.

След това ги извадете с решетъчна лъжица и прехвърлете в ледено-студена вода, с цел да запазят зеления си цвят. Овкусете броколите с оцет, олио и копър. Поръсете и с раздробен магданоз.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР