Запазвайте места за настаняване в Гърция само в директна и

...
Запазвайте места за настаняване в Гърция само в директна и
Коментари Харесай

Полезни съвети при онлайн резервации, след като туристи бяха измамени от гръцки сайтове

Запазвайте места за настаняване в Гърция единствено в директна и тествана връзка с тях, през познати за вас локални или интернационални платформи за резервации, както и посредством одобрени български или непознати турагенти и туроператори. Това поучават от плана " Ние, потребителите " във връзка стотици случаи на излъгани туристи, превели пари на подправени гръцки уеб сайтове.

Съюзът на потребителите в южната ни съседка заяви, че схемата се осъществя посредством основаване на " огледални уеб сайтове " на хотели, след което стартира приемането на заплащания онлайн.

Преди да преведете парите, проверете кой действително стои зад уеб страницата и дали са същински данните за контакт – телефон, имейл, пощенски адрес и други. За задачата потърсете още резултати в интернет и директна връзка с представител на хотела посредством телефонно позвъняване или имейл, в които да извършите спомагателни инспекции. Непременно се уверете, че предоставената банкова сметка ще води парите ви в хотела, който би трябвало да ви чака след това, а не в портфейла на хакера, основал " сайт-двойник “.

Ако запазвате настаняване посредством платформа за резеравции, вижте дали медиаторът има уверение за турагентска или туроператорска активност от Министерство на туризма в Гърция или в съответната страна, където е записана компанията.

Разгледайте за мнения от други консуматори, които може да са употребили услугите на търговеца скоро или трайно през годините. Обадете се или пишета на хотела, който планирате да резервирате, с цел да попитате работи ли с тази платформа, поучават още от " Ние, потребителите “. Препоръките важат и при опазване на хотели и квартири в България и всяка друга страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР