Запазват ниския ДДС за ресторантиКомпенсации за скъпия токДа бъдат заделени

...
Запазват ниския ДДС за ресторантиКомпенсации за скъпия токДа бъдат заделени
Коментари Харесай

По-високи заплати в МВР предлагат от ГЕРБ

Запазват ниския Данък добавена стойност за заведения за хранене
Компенсации за скъпия ток

Да бъдат заделени 181 млн. лева за нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи, оферират депутати от ГЕРБ-СДС с промени, импортирани сред първо и второ четене на актуализацията на бюджета. Хората в системата на Министерство на вътрешните работи са най-уязвими от инфлационния напън държавни чиновници, тъй като и по закон и на практика нямат опция за странична претовареност, гласят претекстовете на депутатите.

Намалената ставка на Данък добавена стойност от 9% за виното и бирата в заведенията за хранене да остане в действие до края на годината, оферират още от ГЕРБ-СДС. Предложението на Министерски съвет е понижената ставка да бъде в действие до 1 юли, в случай, че и в сегашния бюджет е планувано да работи до края на годината.

С актуализацията на бюджета да бъде гласуван и механизъм за обезщетения за бизнеса поради скъпия ток, оферират от ГЕРБ-СДС. Идеята е компаниите да получават 80% от разликата сред цената на тока на борсата на сегмента “ден напред” и базова цена от 150 лева./MWh.

Да се усили дотацията за градския превоз на Столична община със 143 млн. лева, желаят още от ГЕРБ-СДС. А за поддръжка на земеделските стопани оферират да бъдат дадени в допълнение 350 млн. лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР