Запазва се тенденцията за ръст на ражданията за първото полугодие

...
Запазва се тенденцията за ръст на ражданията за първото полугодие
Коментари Харесай

Ръст на ражданията отчетоха в Майчин дом в София

Запазва се наклонността за растеж на ражданията за първото полугодие в университетската акушеро-гинекологична болница " Майчин дом " в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

 В " Майчин дом " през тази година се раждат приблизително по 10 бебета на ден, като досега в най-голямата АГ болница в страната са се родили близо 60 двойки близнаци и една тризнаци. 

Момченцето, родено в  първата минута на 1 януари тази година в „ Майчин дом ", което сграбчи и наградата за първото родено бебе за 2023 година, даде мощен старта за бебенцата момченца – за първите 6 месеца родените момченца са със 100 повече от момиченцата, осведоми Bulgaria ON AIR.

За първите 6 месеца в болничното заведение са полагани интензивни грижи за съвсем 300 недоносени бебенца, като най-малкото новородено е било малко над 600 грама.

Болница " Майчин дом " усили неведнъж и броя на ендоскопските интервенции спрямо предходната година, оповестяват от болничното заведение. До момента са осъществени над 3700 интервенции в АГ болничното заведение, която поема най-тежките гинекологични случаи от цялата страна. Над 10 извънредно комплицирани животоспасяващи АГ интервенции са осъществени от медицинските експерти на " Майчин дом " за първите 6 месеца на 2023 година

В последните няколко години СБАЛАГ „ Майчин дом " се утвърди като водач по в три посоки - по брой раждания, по осъществени гинекологични интервенции и оперативно лекуване на онкогинекологични случаи. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР