Запазва се досегашният режим на обучение. Към днешна дата имаме

...
Запазва се досегашният режим на обучение. Към днешна дата имаме
Коментари Харесай

Просветният министър с важни новини за учениците насред кризата

Запазва се досегашният режим на образование. Към днешна дата имаме единични случаи на инфектирани, няколко гнезда. Имаме обособени области, само че ограниченията там ще бъдат местни. Не се планува изцяло затваряне на системата, съобщи пред Българска национална телевизия просветният министър Красимир Вълчев.

"Имаме 286 възпитаници с позитивни проби, както и 289 учители. Процентът на учениците е 6-7 пъти под общия % на инфектираните, или общия брой на инфектираните на 100 000 души. На учителите е малко по-висок. Засега нямаме висок брой инфектирани ", заключи той.

"Няколко области са на прага на алените стойности, тъй че и там следим обстановката. Но като цяло няма да се взимат по-рестриктивни ограничения. Трябва да се съблюдават сегашните. Призоваваме за по-стриктното им съблюдаване ", съобщи той.

"Моделът се резервира, само че в учебните дворове децата ще би трябвало към този момент да бъдат с маски ", добави той.

"99,2 % от системата учи присъствено ", изясни министър Вълчев. "Над 95 на 100 от системата ще продължи да учи и при утежняване на обстановката. Досега нямам данни, че учебните заведения способстват за утежняване на обстановката ", сподели още министърът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР