Запасите от въглеводороди в Иран към днешна дата се оценяват

...
Запасите от въглеводороди в Иран към днешна дата се оценяват
Коментари Харесай

Иран оценява запасите си от въглеводороди на 160 млрд. барела


Запасите от въглеводороди в Иран към днешна дата се правят оценка на 160 милиарда барела, цитира министъра на петрола на страната Бижан Зангане организация Shana.

“Въпреки че добивът на нефт в Иран към днешна дата е намалял до към 4 млн. барела дневно от 5 млн. барела дневно през 1979 година, значителното е в това, че извлекаемите ресурси от течни въглеводороди в страната са се нараснали за този интервал от 88 до 160 милиарда барела “, а споделил министъра.
По думите на Зангане, извлекаемите ресурси от газ в Иран са нарастнали до 33 трлн. куб фута от 9 трлн. куб фута за последните четири десетилетия.
До Ислямската гражданска война от 1979 година газова индустрия в страната съвсем не е имало и съгласно министъра, а в нефтопреработващият тогава цех в страната са били преработвани единствено 36 млн. куб м дневно.

Добивът на газов кондензат в Иран е достигнал 750 хиляди барела дневно от нула през 1979 година, прецизира Интерфакс. Според министър Зангане Иран продава над 30 млн. тона нефтохимическа продукция годишно, което се прави оценка на сумата от 17 милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР