Запасите от петрол в Стратегическия петролен резерв на САЩ в

...
Запасите от петрол в Стратегическия петролен резерв на САЩ в
Коментари Харесай

САЩ ще възстановят до края на годината запасите си от петрол до нивата преди масовите освобождавания на резерви

Запасите от нефт в Стратегическия петролен запас на Съединени американски щати в края на годината ще доближат до или ще надвишават нивото, което са имали преди огромните освобождавания на запаси преди две години, които бяха на фона на едни от най-високите цени на суровината. Това разгласи през днешния ден американската министърка на енергетиката Дженифър Гранхолм, представена от Българска телеграфна агенция. 

Запасите ще доближат тези нива отчасти поради анулацията на контрактуваните от Конгреса продажби за към 140 милиона барела, сподели тя. Понастоящем в запаса има към 362 милиона барела, което е спад по отношение на 638 милиона барела преди три години.

Други контрактувани от Конгреса продажби също могат да бъдат анулирани, добави Гранхолм.

Попълването на Стратегическия петролен запас е приоритет на Конгреса и " това е диалог, който ще водим с тях ", посочи министърката.

Завършването на поддръжката в едно от хранилищата ще разреши на Съединени американски щати да купуват повече нефт, сподели Гранхолм на енергийна конференция ( CERAWeek ) в Хюстън. 

Енергийни специалисти изследват скока на цените на петрола в Съединени американски щати и въздействието върху противоположното изкупуване, съобщи министърката.

Енергийното министерство се стреми да изкупи назад петрола на цена под 79 $ на барел. Фючърсите на американския лек недопечен нефт се търгуваха през днешния ден над 82 $ за барел.

Тя съобщи също, че паузата за издаване на разрешителни за полутечен природен газ, наложена от администрацията на президента Байдън, " ще е надалеч зад нас по същото време идната година ". Паузата е краткотрайна и е наложена единствено за изследване, разяснява Гранхолм

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР