Запасите от оръжия на страните от ЕС са сериозно изчерпани

...
Запасите от оръжия на страните от ЕС са сериозно изчерпани
Коментари Харесай

Борел предупреждава за изчерпване на оръжейни запаси в ЕС

Запасите от оръжия на страните от Европейски Съюз са съществено " изчерпани " след изпращането на оръжия в Украйна, предизвести в понеделник висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, написа " Политико ".

По време на спор със законодателите на Европейски Съюз, първият посланик прикани страните членки да попълнят арсеналите си , като сподели, че най-хубавият метод да го създадат е дружно , тъй като това ще излезе по-евтино.

Борел също по този начин призна, че Европейски Съюз е трябвало да стартира да образова украински войски преди една година , когато някои държави-членки приканиха за това, като споделиха, че в случай че това се беше случило, " щяхме да сме в по-добра обстановка ".

Миналата седмица на неофициална среща на европейските министри на защитата в Прага беше разисквана задача за военно образование на равнище Европейски Съюз в Украйна, както и по-добро сливане на военно съоръжение и запаси.

През юли Европейски Съюз усили финансирането за военна поддръжка за Украйна с 500 милиона евро .

От началото на войната на Русия в Украйна Европейски Съюз даде военна помощ на стойност към 2,5 милиарда евро на Украйна посредством по този начин наречения Европейски механизъм за мир, като част от оръжията идват от личните ресурси на страните.

Предупрежденията за празни ресурси идват и от страни членки. Миналата седмица немският министър на защитата Кристин Ламбрехт сподели, че Берлин " доближава границите на това, което можем да дадем от Бундесвера ".

През юли шестте най-големи страни в Европа не са предложили нова двустранна военна помощ на Украйна , съгласно Института за международна стопанска система в Кил.
 Шолц предлага единна система за противовъздушна защита в Европейски Съюз
Шолц предлага единна система за противовъздушна защита в Европейски Съюз

Германският канцлер желае и разширено мажоритарно гласоподаване за ускорение на решенията на Съюза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР