Запасите от калкан в българската акватория на Черно море ще

...
Запасите от калкан в българската акватория на Черно море ще
Коментари Харесай

Проучват запасите от калкан в българската акватория на Черно море

Запасите от калкан в българската акватория на Черно море ще изследват от Института за рибни рисурси във Варна. Това излиза наяве от оповестена социална поръчка за наемане на транспортен съд с риболовно съоръжение и екипаж за осъществяване на проучването, научи Moreto.net.

Проучването е по отношение на осъществяване на дейностите по план „ Събиране,управление и потребление на данни за задачите на научния разбор и осъществяването на Общата политика в региона на рибарството за интервала 2023-2024г. " и догоро сред инситута и ИАРА в Бургас.

Финансирането е от Програмата за морско дело, риболовство и аквакултури, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за морско дело, риболовство и аквакултури.

Научното проучване обгръща българската акватория на Черно море в зоната Дуранкулак – Ахтопол.

В целия период на контракта ще бъдат осъществени общо четири научни проучвания. Две ще са през пролетния сезон на 2023 и 2024 година, а другите ще са през есенно – зимния сезон на тази и идната година.

Всяко едно от проучванията ще се организира в границите на не по – малко от 10 дни и ще включва най-малко 36 тралирания.

Прогнозната стойност на поръчката е 212 хиляди лв. без Данък добавена стойност. Крайният период за подаване на предложения е 18 май.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР