Запасите от гориво в Шри Ланка на практика са свършили.

...
Запасите от гориво в Шри Ланка на практика са свършили.
Коментари Харесай

Свършиха запасите от гориво в Шри Ланка

Запасите от гориво в Шри Ланка на процедура са свършили. Наличните количества няма да стигнат и за едно денонощие, заяви вестник „ Дейли Мирър”, базирайки се на информация от Цейлонската нефтена корпорация (Ceylon Petroleum Corporation, СРС).

Според данните, сега в хранилищата на страна има едвам 1 100 тона бензин и 7 500 тона дизел, цитира dariknews.bg.

„ Миналата седмица нито един танкер не отплава за Шри Ланка, защото Коломбо не направи нужните заплащания за товара и не даде интернационалните банкови гаранции, че ще заплати. До момента не са платени последните доставки от бензин и други горива”, заяви за изданието източник от СРС.

Освен това Шри Ланка е включена в черния лист на интернационалните компании, защото не е изпълнила отговорностите си по дълга. Сега фирмите изискват интернационалните банкови гаранции за всички нови поръчки, добави източникът.

Заради неналичието на нови доставки от горива тази седмица градският превоз в Шри Ланка може да прекрати активността. Възможно е и отчасти прекъсване на електрозахранването, написа още изданието.

Шри Ланка преживявава най-тежката си икономическа рецесия след оповестяването на независимостта през 1948 година Причината за това е спадът на задграничния туризъм, дължащ се на пандемията, който е довел до дефицит на валутни запаси в страната. При тези условия управляващите бяха принудени да понижат вноса и да наложат строги икономии на запаси. Шри Ланка изпитва остра потребност от цимент, автомобилни елементи, горива и хранителни артикули. Външните заеми и икономическата рецесия в Шри Ланка са възпрепятствани от нейния външен дълг в размер на 51 милиарда $.

На 12 април Министерството на финансите на Шри Ланка разгласи прекъсване на заплащанията по всички външни отговорности, с цел да предотврати по-нататъшното утежняване на финансовото състояние на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР