Запасите от чипове достигнаха най-ниските си нива за всички времена(снимка:

...
Запасите от чипове достигнаха най-ниските си нива за всички времена(снимка:
Коментари Харесай

Ситуацията с доставките на чипове е „изключително тежка”


Запасите от чипове доближиха най-ниските си равнища за всички времена
(снимка: CC0 Public Domain)

Немският производител на чипове Infineon Technologies съобщи във вторник, че се бори с изключителната „ сбитост ” на пазара, защото последната вълна на пандемията към този момент подкопава и без друго смутеното производството в Азия, а запасите доближават най-ниските равнища за всички времена.

Финансовите резултати на компанията, която е основен снабдител на чипове за автомобилната промишленост, за миналото фискално тримесечие отразяват тази „ сбитост ”, отбелязва. Ръстът на приходите е едвам 1%, което е надалеч по-малко от упованията на анализаторите, макар че маржовете на облага бяха доста нарастнали през интервала – те скочиха над прогнозните 18%.
още по тематиката
„ Търсенето на полупроводници е непрестанно ”, сподели изпълнителният шеф Райнхард Плос. „ В момента обаче пазарът е изправен пред извънредно тежка обстановка що се касае до предлагането ”.

Плос акцентира, че наличностите сега са „ на историческо дъно ”. „ Нашите чипове се изпращат от фабриките напряко за крайни приложения ”, съобщи шефът на Infineon.

При тези условия всички блокировки, наложени от държавните управления по отношение на ограничение на разпространяването на ковид – като да вземем за пример тези в Малайзия, където Infineon има индустриален обект – са изключително съществени, добави Плос.

„ Ние вършим всичко допустимо да подобрим нещата по цялата верига на цената и работим допустимо най-гъвкаво в най-хубавия интерес на нашите клиенти. В същото време непрестанно построяваме спомагателен потенциал ”, заключи Плос.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР