Запалена по антиките колекционерка купила малка, рушаща се къща в

...
Запалена по антиките колекционерка купила малка, рушаща се къща в
Коментари Харесай

Да вдигнеш къща от основите на мост

Запалена по антиките колекционерка купила дребна, рушаща се къща в щата Минесота. Решила да я бутне и да построи на нейно място каменна хижа. Местните управляващи дали позволение за това, стига да построи новата къща върху основите на остарялата.

Тук в историята се включва дизайнерът Джеф Мърфи. Той поучава клиентката си за всяка използваема греда от предходния дом. Другите дървени елементи са събрани от рухнали остарели плевни от средата на 19. век.

Целта на Мърфи е да се получи по едно и също време нов дребен дом и в това време да се резервира духът на остарялото.

Цялата дървения за покрива обаче идва от плевня от щата Пенсилвания, която е строена през 1810 година. Говорим за времената на Наполеоновите войни.

Конструкцията е съединена с дървени клинове. Централната греда на покрива също идва оттова.

Вратите и прозорците са правени на ръка и са съзнателно състарени. Зидарията е направена по този начин, че да се виждат нейните недостатъци. Всичко това дава остарял тип на чисто новата хижа.

Най-интересна е историята на камъните за къщата. Те са взети от изоставените основи на мост в Минеаполис от 1899 година. Домът е цялостен със остарели, само че идеално реновирани мебели. Общата му повърхност е 79 кв. м. С откритите и високи тавани, каменната хижа наподобява доста по-голяма от това, което е.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР