Западно- и средноевропейският митрополит Антоний е поканен да отслужи Светата

...
Западно- и средноевропейският митрополит Антоний е поканен да отслужи Светата
Коментари Харесай

Патриархът е в стабилно състояние, но още е в болница

Западно- и средноевропейският митрополит Антоний е поканен да отслужи Светата литургия за Рождество Христово и Богоявление в катедралния храм " Св. Ал. Невски " вместо патриарх Неофит. Това е решението на Светия Синод на БПЦ, по чиято покана митрополит Антоний е в България за празниците.

Патриархът е във ВМА, където лекарите се грижат за неговото здраве и Българската православна черква приканва всички да се молят за неговото здраве, тъй като молитвата е най-голямото оръжие на всеки християнин, сподели митрополит Антоний пред бТВ.

" Патриархът е в устойчиво положение, само че по рекомендация на лекарите не се позволяват лица до него, с цел да се резервира стерилна ситуацията в тези времена с доста вируси и грипове, тъй че ние се вслушваме в способеното мнение на лекарите, имаме вяра в тях ", добави той.

" Отслужването на Светата литургия е огромна духовна наслада за всеки свещеник, сподели митрополит Антоний. Той ще отслужи светата литургия по възложение на Светия синод. Всички да се помолим за по-добри съдбини на българския народ ", прикани митрополитът.

Довечера от 18 часа стартира Утринното Богослужение. А в неделя от 9,30 стартира Рождествената света литургия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР