Западните водачи на Украйна явно са разочаровани от липсата на

...
Западните водачи на Украйна явно са разочаровани от липсата на
Коментари Харесай

Путин: Полша иска да окупира Западна Украйна. Контраофанзивата не дава резултат

Западните водачи на Украйна очевидно са разочаровани от неналичието на резултати от така наречен контраатака - не оказват помощ нито колосалните средства, " вкарани " в киевския режим, нито доставките на оръжие, нито изпращането на хиляди наемници и съветници. " В резултат на самоубийствените офанзиви формированията на ВСУ претърпяха големи загуби. Това са десетки хиляди, тъкмо десетки хиляди души. " Полско-литовско-украинската военна част се възнамерява да бъде употребена за окупиране на териториите на Западна Украйна. Ако поляците влязат в Лвов, те ще останат там.

 

Това сподели съветският президент Владимир Путин на оперативно заседание със Съвета за сигурност.

В изявлението си той съответно засяга Полша и полските водачи, които разчитали под чадъра на Северноатлантическия алианс да образуват коалиция, която да се намеси в спора с Украйна и да " откъсне по-тлъсто парче " и да си върнат това, което те смятат за свои исторически територии в актуалната Западна Украйна.

И предизвести, че " Русия ще отговори на всяка една експанзия против Беларус по всевъзможен начин, с които разполага, както и ще има отговор на проектите за окупация на Западна Украйна ".

Путин съобщи това, откакто ръководителят на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин рапортува, че Полша може да вкара надзор в западните територии на Украйна, като разположи свои войски там. Наришкин се базира на информацията, с която разполага СВР, че " публична Варшава последователно стига до разбирането, че никаква западна помощ за Киев не е в положение да поддържа Украйна за задачите, които бяха включени в тази помощ ". " Нещо повече, идва осъзнаването, че въпросът за провалянето на Украйна е единствено въпрос на време ", добави той.

" Не мога да не разясня преди малко казаното и известията, които се появиха в пресата за проекти за основаване на някакво по този начин наречено полско-литовско-украинско формирование. Тоест не става дума за някакво скупчване на наемници - има ги задоволително и те се унищожават, а за постоянно, добре сплотено, оборудвано военно формирование, което се възнамерява да се употребява за интервенции на територията на Украйна ", сподели Путин.

" Включително за сякаш гарантиране на сигурността на модерна Западна Украйна, само че в действителност, в случай че наричате нещата с същинските им имена, за следваща окупация на тези територии. В последна сметка вероятността е явна - в случай че полски елементи влязат да вземем за пример в Лвов или други територии на Украйна, те ще останат там. И ще останат вечно ", уточни съветският президент. Конкретно в изявлението си Путин засегна Полша и полските водачи, които разчитали под чадъра на Северноатлантическия алианс да образуват коалиция, която да се намеси в спора с Украйна и да " откъсне по-тлъсто парче " и да си върнат това, което те смятат за свои исторически територии в актуалната Западна Украйна.

Според Путин " в това няма да има нищо ново ". Той напомни, че след провалянето на Германия и нейните съдружници вследствие на Първата международна война полските елементи са окупирали Лвов и близките земи, които тогава принадлежат на Австро-Унгария.

" Полша, подстрекавана от Запада, се възползва от нещастието на Гражданската война в Русия, анексира някои от историческите съветски провинции. Нашата страна, която тогава беше в сложна обстановка, беше принудена да подпише Рижкия контракт през 1921 година и в действителност да признае отхвърлянето на нейните територии ", сподели Путин.

И продължи, че също така още преди 1920 година Полша превзема част от Литва - региона на Вилна, който включва актуалния Вилнюс.

" Изглежда, че дружно с литовците те се бориха против по този начин наречения съветски империализъм, само че щом се появи опция, те незабавно " отрязаха " парче земя от своите съседи ", означи съветският президент.

Също по този начин, напомни той, " Полша също взе участие в разделянето на Чехословакия вследствие на Мюнхенското съглашение с Хитлер през 1938 година ", като изцяло окупира Цешинска Силезия.

" През 20-30-те години на предишния век в така наречен Източни кръстове на Полша - а това е територията на Западна Украйна, Западна Беларус и част от Литва - беше осъществена жестока полонизация (придобиването или налагането на детайли на полската просвета - б. р.) и асимилация на локалните поданици, бяха потиснати националните култури и православието ", сподели Путин.

Той напомни по какъв начин " вследствие на това е завършила такава нападателна политика за Полша " - загубата на самостоятелност и държавност през 1939 година, които по-късно са възобновени " значително с помощта на Съветския съюз ". Освен това, продължи президентът на Руската федерация, " западните територии на днешна Полша са подаръкът на Сталин за поляците ".

" Нима нашите другари във Варшава не помниха за това? Ние ще ви го напомним ", добави съветският водач.

И предизвести, че Русия ще отговори на всяка една експанзия против Беларус по всевъзможен начин, с които разполага, както и че ще има отговор на проектите за окупация на Западна Украйна. Изявлението си Путин прави на оперативно съвещание на Съвета по сигурност на Руската федерация.

Полша може да се намеси директно в спора в Украйна, с цел да " си възвърне, както счита, историческите си територии ". Руският президент Владимир Путин предизвести за това по време на оперативна среща с членовете на Съвета за сигурност.

Държавният глава също по този начин предизвести поляците да не разпростират експанзия против Беларус, за част от която, съгласно него, те също претендират - Русия ще отговори на това с " всички налични средства ".

Путин означи неуспеха на така наречен украинска контраатака и изпразването на арсеналите на западните страни и назова опитите на Запада да въвлече в спора други страни, " нов непотребен материал ", " доста рискова игра ".

ТАСС събра главните послания на президента.

За неуспеха на контраофанзивата на Киев

Западните водачи на Украйна очевидно са разочаровани от неналичието на резултати от така наречен контраатака - не оказват помощ нито колосалните средства, " вкарани " в киевския режим, нито доставките на оръжие, нито изпращането на хиляди наемници и съветници.

" В резултат на самоубийствените офанзиви формированията на ВСУ претърпяха големи загуби. Това са десетки хиляди, тъкмо десетки хиляди души. "

Украинските управляващи, макар " непрестанните талази на тотална готовност ", " все по-трудно съумяват да изкарат на фронта нови попълнения ": " Мобилизационният запас на страната се изчерпва. "
Освен това украинците все по-често си задават въпроса за какво умират техните родственици: " Бавно, постепенно, само че отрезвяването настава ". Общественото мнение се трансформира и в Европа, чийто хайлайф осъзнава, че поддръжката за Киев е " задънена улица, празна, безкрайна загуба на пари и старания " в името на обслужването на ползите на Съединени американски щати.

За западните оръжия

Командването на специфичната военна интервенция " работи професионално ", а бойците и офицерите извършват дълга си самоуверено, непоколебимо, героично. " В същото време целият свят вижда, че прехвалената западна сякаш неуязвима техника гори, а по тактико-технически данни постоянно даже отстъпва на някои мостри оръжия към момента руско произвеждане. "
Възможни са спомагателни доставки на западни оръжия, което нанася " известни вреди " и удължава спора, само че " арсеналите на НАТО и запасите от остарели руски оръжия в някои страни към този момент са значително изпразнени ". " А наличните индустриални мощности на Запад не разрешават бързо да се попълни потреблението на запасите от съоръжение и муниции. "

Относно проектите на Полша

Съобщенията за проекти за основаване на полско-литовско-украинска връзка и данните на съветското външно разузнаване, че Полша " ускорява настроенията си " за разполагане на войски в Западна Украйна, демонстрират подготовка за окупация на тези територии, " с цел да назовем нещата с същинските им имена ". " Ако полските елементи влязат да вземем за пример в Лвов или други украински територии, те ще останат там. И ще останат там вечно.

Полша евентуално чака да образува коалиция под чадъра на НАТО и да се намеси директно в спора в Украйна, с цел да може по-късно да " откъсне " по-голямо парче за себе си, да си върне, както те имат вяра, историческите територии. " " Това няма да е нещо ново. "
Варшава към този момент е водила нападателна политика в предишното, която е приключила със загубата на независимостта и държавността ѝ през 1939 година, които са възобновени " в голяма степен с помощта на Съветския съюз ". " Западните територии на днешна Полша са подаръкът на [Йосиф] Сталин за поляците. Нима нашите другари във Варшава са не запомнили това? Ние ще им го напомним. "
Полша би желала да получи и част от земите на Беларус, само че експанзията против нея " би означавала експанзия против Руската федерация ". " Ние ще отговорим на това по всевъзможен начин, с които разполагаме. "
За стремежите на Запада

Полските управляващи кроят " реваншистки проекти ", само че крият истината от народа си: " А истината е, че Западът очевидно не разполага с задоволително украинско пушечно месо. Затова те възнамеряват да употребяват нов материал за изхвърляне - самите поляци, литовците и още по-надолу в листата - всички, които не са за жалост ".
Западът се пробва да въвлече повече страни в спора в Украйна - това е " доста рискова игра ": " Авторите на сходни проекти би трябвало да се замислят за следствията ".


За украинските управляващи

" Режимът в Киев е подготвен на всичко, с цел да избави корумпираната си кожа и да удължи съществуването си. На тях не им пука за народа на Украйна, за нейния суверенитет и национални ползи ".
Киевските управляващи са подготвени да " изтъргуват всичко - хора и земя ", тъкмо както техните прародители - петлюровците. " Такива предатели и през днешния ден са подготвени да " отворят портите " за непознати господари и да продадат Украйна за следващ път ".

 

Източник " Гласове "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР