Западните страни трябва да принудят Русия, а не Украйна, да

...
Западните страни трябва да принудят Русия, а не Украйна, да
Коментари Харесай

Кулеба към Запада: Трябва да принудите Русия да приеме отстъпки, а не Украйна

Западните страни би трябвало да принудят Русия, а не Украйна, да направи отстъпки. Ако цялата интернационална общественост заеме твърда позиция, тогава Кремъл няма да има други разновидности, с изключение на " да спре убийствата на украинци и да стартира разговор всъщност “. Това декларира първият посланик на Киев Дмитро Кулеба в колонка за Politico .

Министърът напомня, че някои от сътрудниците преди този момент са се опитвали да оказват напън върху Украйна да бъде " градивна ", тъй като ни е по-трудно да кажем " не ".

" Въпреки всички дефекти на Минския развой, Украйна се придържаше към отговорностите си. Заедно с Франция и Германия ние се стремихме към транспарантно споразумяване и обективен мир. Руският режим от своя страна не извърши нито една точка от Минск-1 и Минск-2 “, уточни Кулеба.

Както отбелязва министърът, в този момент, " откакто Кремъл не съумя да реализира задачите на своята пълномащабна експанзия “, той се пробва да надхитри Украйна и интернационалната общественост.

" Последните изказвания на Русия загатват за желанието да се обезпечи ново " Минско съглашение “, нов капан за мир. Но Русия в действителност желае пауза, а не мир... Днес Путин направи последния си залог, решен да продължи геноцидната война на завладяване против Украйна непременно. Това значи, че с него няма какво повече да се приказва. Той направи своя избор и би трябвало да бъде надвит ", акцентира Кулеба.

Министърът означи, че в случай че цялата интернационална общественост заеме твърда, консолидирана позиция, тогава " Русия няма да има различен избор, с изключение на да спре да убива украинци и да стартира същински договаряния всъщност “.

" Освен това имам вяра, че гласът на Запада не е задоволителен, с цел да позволи световната рецесия на сигурността, предизвикана от съветската война и да подсигурява дълготраен интернационален мир. Достигнахме повратна точка, когато позицията на страните от Глобалния юг може помогне за постигането на този резултат “, написа още първият посланик на Киев.

Той заключи, че ориста на дипломатическото разрешаване на войната зависи от активизирането и потреблението на своята тежест и въздействие на страните от Азия, Африка, Близкия изток и Латинска Америка.

" Всеки глас и всяка страна е значима, тъй като в Хартата на Организация на обединените нации няма " огромни “ и " дребни “ страни, авторитетни и невлиятелни, първенци и новобранци. Тези, които откровено се стремят към мир, би трябвало да се причислят към консолидираните интернационалните старания за използване на украинската " формула за мир “, заключи Кулеба.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР