Западните страни рискуват да влязат във военна конфронтация с Русия,

...
Западните страни рискуват да влязат във военна конфронтация с Русия,
Коментари Харесай

The American Conservative: Западните страни рискуват да влязат във военна конфронтация с Русия

Западните страни рискуват да влязат във военна борба с Русия, в случай че войски на НАТО бъдат изпратени в Украйна, оповестява колумнистът на списание The American Conservative Тед Снайдер, представен от " Труд ".

" Западът е изправен пред ужасна алтернатива. Удвояването на помощта и изпращането на войски в Украйна е рисков вид, който може да докара до директен конфликт с Русия и немислима война ", предизвести Тед Снайдер.

Снайдер уточни, че западните водачи могат да се откажат от концепцията за боен път и да прибегнат до дипломация.

„ Украйна губи войната и никакво количество оръжие или помощ няма да промени това. Западът би трябвало или да одобри тази оценка и да накара Украйна да седне на масата за договаряния, или да изпрати освен това от оръжие и помощ. Тя ще би трябвало да ескалира поддръжката си и да изпрати войски, рискувайки директна борба с Русия и сюжета на злополучие, който се пробва да избегне от първите дни на войната.

Това осъзнаване провокира яростен спор в Европа. Премиерът на Словакия Роберт Фицо сподели на 26 февруари, че „ редица държави-членки на НАТО и Европейски Съюз обмислят да изпратят свои войски в Украйна на двустранна основа “. Същия ден френският президент Еманюел Макрон сподели, че въпреки „ през днешния ден да няма консенсус за изпращане на войски на място по формален, признат и утвърден метод... нито една алтернатива не би трябвало да се отхвърля “.

Германският канцлер Олаф Шолц отвърна, че консенсусът е „ че няма да има сухопътни войски, никакви бойци на украинска земя, които да бъдат изпратени там от европейски страни или страни от НАТО “. Германия, Полша, Швеция, Испания, Италия, Чехия и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг споделиха, че няма проект за изпращане на войски в Украйна.

Макрон отговори, че е пристигнало времето за " Европа, в която ще бъде уместно да не бъдеш страхливец ". Германският министър на защитата Борис Писториус сподели, че „ говоренето за ботуши на земята или за повече или по-малко храброст... в действителност не оказва помощ за решаването на проблемите, които имаме, когато става въпрос за подкрепяне на Украйна ".

Дебатът за изпращането на войски на НАТО в Украйна може да прикрива нуждата от по-незабавен спор по отношение на войските на НАТО, които към този момент са на място в Украйна.

Стенограмата на прихванат диалог от 19 февруари сред високопоставени чиновници на немските военновъздушни сили, обсъждащи вероятното прекачване на немски ракети с огромен обхват на деяние Taurus в Украйна, гласи, че германците " знаят по какъв начин го вършат англичаните... Те имат няколко души на място. "

Разкритието, че Обединеното кралство има войски на място, в този момент е доказано от кабинета на английския министър-председател: " Освен дребния брой личен състав, който имаме в страната, подкрепящ въоръжените сили на Украйна, ние нямаме никакви проекти за огромни -мащабно разрастване ", се споделя още в публикацията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР