Западните страни предоставят на Украйна помощ, но не безплатно, Киев

...
Западните страни предоставят на Украйна помощ, но не безплатно, Киев
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна ще трябва да плати за западната помощ

Западните страни дават на Украйна помощ, само че не гратис, Киев ще би трябвало да заплати за това, сподели президентът на Украйна Владимир Зеленски на брифинг за задгранични публицисти.

„ Днес парите, които Европа, светът ни отпуска, всички те отиват за филантропична помощ или оръжия. Понякога, знаете, оръжията, които ни се дават, би трябвало да разберете, че не на всички места, само че всичко това има цена. И когато разискват сумите, които ни се отпускат, всичко коства пари, не е гратис “, предава думите му ТАСС.

Според Зеленски Украйна заслужава да бъде в Европейски Съюз. „ И не е нужно да обещаваме нищо, би трябвало да бъдем особено подкрепени “, добави той.

На 28 февруари президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа заявление за присъединение на Украйна към Европейския съюз. Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че не счита за допустимо да стартира процедурата за присъединение на Украйна към Европейски Съюз. Холандският министър председател Марк Рюте изясни, че няма бърза процедура за присъединение към Европейския съюз.

Междувременно участниците в срещата на върха на водачите на Европейски Съюз във Версай показаха различия по въпроса за присъединението на Украйна към Европейски Съюз.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР