Западните страни, които доставят , няма да променят хода на

...
Западните страни, които доставят , няма да променят хода на
Коментари Харесай

Кремъл: Западът се заблуждава, че с танкове Украйна ще спечели войната

Западните страни, които доставят, няма да трансформират хода на спора и Западът ще съжалява за своята " илюзия ", че Украйна може да завоюва на бойното поле. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Украинският президент Володимир Зеленски уточни, че държавното управление му чака " мощни решения " от военните министри на страните членки на НАТО и други страни, които се срещат през днешния ден, с цел да обсъдят изпращането на съвременни бойни танкове на Киев, с цел да се опълчи на съветските сили.

" Ние неведнъж сме заявявали, че сходни доставки няма да трансформират нищо фундаментално, само че ще основат още проблеми за Украйна и украинския народ ", акцентира Песков.
 Съединени американски щати приканиха съдружниците да се бръкнат по-дълбоко за Украйна
Съединени американски щати приканиха съдружниците да се бръкнат по-дълбоко за Украйна

Засилва се натискът върху Берлин да даде танкове

Запитан дали доставката на значи, че спорът ескалира, той отвърна: " Абсолютно имате право, той в действителност се развива във възходяща серпантина. Виждаме възходящо непряко, а от време на време и директно присъединяване на страните от НАТО в този спор ".

" Виждаме лоялност на трагичната илюзия, че  Това е трагична илюзия на западната общественост, която нееднократно ще бъде причина за разкайване, уверени сме в това ", безапелационен бе Песков.

По негови думи, с цел да се предотврати по-нататъшна ескалация, би трябвало да се вземат поради стратегическите опасения, които Русия изрази в края на 2021 година - няколко седмици, преди да изпрати въоръжените си сили в Украйна.

Москва твърди, че е трябвало да нахлуе в прилежащата страна, за да отбрани рускоезичното население в Източна Украйна от гонене и да предотврати нападателният Запад да употребява Украйна за заплашване на Русия. От своя страна Киев и западните страни декларират, че това е неоснователен претекст за присвояване на земя в имперски жанр.
 Повече доставки на оръжия за Украйна ще спрат Русия, уверена Полша
Повече доставки на оръжия за Украйна ще спрат Русия, уверена Полша

Варшава стартира нова глава във военната помощ за Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР