Западните страни членки на Съвета за сигурност на ООН обвиниха

...
Западните страни членки на Съвета за сигурност на ООН обвиниха
Коментари Харесай

Западът обвини Беларус за мигрантската криза на границата с Полша |

Западните страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации упрекнаха Беларус за ескалиращата мигрантска рецесия на границата с Полша , съобщи Би Би Си.

В остро изказване през днешния ден те оповестиха, че Беларус употребява мигрантите, с цел да дестабилизира източната граница на Европейския съюз и излага на риск живота им. А също - че по този метод Беларус се пробва да отклони " вниманието от личните си увеличаващи се нарушавания на правата на индивида ".

Изявлението направиха Франция, Великобритания и Съединени американски щати. Всички те са непрекъснати членки на Съвета. Към тях се причислиха Албания, Естония и Република Ирландия. Русия, също е непрекъснат член на Съвета, отхвърли обвиняванията против своя съдружник Беларус и съобщи, че Полша и прилежаща Литва малтретират мигрантите. „ Има доста случаи, когато полски и литовски граничари бият мигранти и ги изтласкват назад на територията на Беларус “, сподели заместник-посланикът на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.

По-рано в четвъртък президентът на Беларус Александър Лукашенко , в случай че бъдат наложени нови наказания от Европейски Съюз. Това провокира нови опасения в Блока на фона на влошаващия се дефицит на природен газ и възходящите цени в Европа. В отговор се подхващат нови наказания против Беларус, които могат да влязат в действие от понеделник. Те ще включват възбрана на полети от страни в Близкия Изток.

Хиляди хора, доста от които кюрди, идват от Близкия Изток и вършат лагери по границата с Полша. Те са най-вече млади мъже, само че има и дами и деца. Част от мигрантите се пробваха тази седмица да обхванат през бодливата тел по границата и да влязат от Беларус в Полша, само че бяха изтласкани назад от полските гранични служители на реда и армията. Някои мигранти съумяха да влязат на полска територия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР