Западните санкции срещу Русия са най-необмислената и контрапродуктивна политика в

...
Западните санкции срещу Русия са най-необмислената и контрапродуктивна политика в
Коментари Харесай

The Guardian: Антируските санкции имаха обратен ефект

Западните наказания против Русия са най-необмислената и контрапродуктивна политика в новата интернационална история. Военната помощ за Украйна е оправдана, само че икономическата война против режима в Москва е неефективна. Това изказване направи колумнистът на The Guardian Саймън Дженкинс.

„ Цените на силата в международен мащаб порастват, инфлацията пораства, веригите за доставки са безредни и милиони хора гладуват, [оставени] без газ, зърно и торове. (…)

Да критикуваш западните наказания е като да се самоанатемосаш. Военните анализатори са тъпи по този въпрос. Аналитичните центрове за тактиката мълчат. Предполагаемите водачи на Англия, Лиз Тръс и Риши Сунак, се състезават във войнствена изразителност, обещавайки все по-строги наказания без нито дума за задачите. Все отново намекнете за песимизъм по този въпрос и ще бъдете наказани като „ пропутински “ и антиукраински. Санкциите са бойният зов на западния кръстоносен поход.

По-рано самостоятелният специалист Александър Яковлев съобщи в изявление за списание Международная жизнь, че антируските наказания отварят директен път освен към европейска или съветска рецесия, само че и към международна икономическа рецесия. „ Икономистите приказват доста за това. Такива опасения съществуват.

Това се дължи на разрушаването на веригите за доставки и вероятните спирания в доставките на енергийни запаси, естествено, с внезапно увеличение на инфлационния напън, който се случва по целия свят: в Европейския съюз, и в Обединеното кралство, и в Съединени американски щати, и в Русия също.

На международния пазар за хранителни артикули се развива отрицателна обстановка. Експертите към този момент бият паника, като допускат, че спирането на доставките на зърно, най-вече от Украйна, доставката на зърно и други култури от Русия, всичко това може да докара съвсем до международен апетит.

Ситуацията е извънредно неприятна. Санкционната война визира както Европейския съюз, по този начин и Съединените американски щати. Властите там непосредствено споделят, че обстановката може да се развие по противен метод, на първо място на пазара на горива и на потребителския пазар като цяло заради възходящите цени. Но, за жалост, обстановката се развива по подобен метод, че не се вижда деескалация “, сподели специалистът.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР