Западните партньори ще предадат на Украйна допълнително въоръжение. Такова решение

...
Западните партньори ще предадат на Украйна допълнително въоръжение. Такова решение
Коментари Харесай

Украйна получава нови HIMARS, 155-мм гаубици, противокорабни ракети и вертолети от НАТО

Западните сътрудници ще предадат на Украйна в допълнение въоръжение. Такова решение е взето на срещата по украинската защита във формата „ Рамщайн-3 “, оповестява УНИАН , като се базира на думите на министъра на защитата на страната Алексей Резников в „ Туитър “.

Въоръжените сили на Украйна ще получат още 155-милиметрови оръдия, реактивни системи за залпов огън (РСЗО) HIMARS, както и противокорабни ракети Harpoon. Освен това, Словакия ще даде вертолети, Канада, Полша и Нидерландия – артилерия, а Германия – РСЗО.

„ Украйна ще продължи да се бори за независимост и самостоятелност. Нашите сътрудници ще продължат да поддържат Украйна. НАТО има най-голямото единение в своята история. Украйна ще победи “, заключи Резников.

На 15 юни се организира среща на Контактната група за поддръжка за Украйна (т.нар. „ Рамщайн-3 “), ръководена от Съединени американски щати. На тази среща бяха разисквани неотложните потребности на Украйна от въоръжение.

По-късно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 1 милиард $. Новият пакет за помощ ще включва противокорабни ракетни системи, спомагателни ракети за РСЗО и снаряди за гаубиците M777.

Общо повече от 40 страни оказват директна поддръжка на Украйна в региона на защитата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР