Западните медии твърдят, че в момента е невъзможно да се

...
Западните медии твърдят, че в момента е невъзможно да се
Коментари Харесай

Мистериозен флот помагал на Русия да транспортира петрол по света

Западните медии настояват, че сега е невероятно да се дефинира по какъв начин и кой доставя съветски нефт на клиенти по света. Според CNN можете да наблюдавате придвижването му непрекъснато и отново да не намерите отговора на този въпрос.

Според съобщения в медията след въвеждането на антируските наказания върху горивата се появил флот от " мистериозни танкери ", за да помогне на експортьорите съгласно от ден на ден и повече притежатели на кораби, тъй че флотилията пораства.

По този метод специалистите считат, че тя включва минимум 600 петролни танкера, което е към 10% от всички огромни кораби от този клас в света.

Кой управлява и провежда работата на " сенчестия флот ", остава незнайно. Журналистите откриха, че в редица случаи зад превоза стоят нови играчи, от време на време се употребяват фиктивни компании, основани в Хонконг или Дубай.

Собствениците на танкери или ги купуват от европейски корабособственици, или ги избират от остарели кораби, които са пред пенсиониране.

Значението на „ сенчестия флот “ обаче нараства. CNN вижда повода в пренасочването на доставките на съветски нефт от Европа към Китай и Индия.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР