Западните държави заявиха, че остават в ядреното споразумение с Иран,

...
Западните държави заявиха, че остават в ядреното споразумение с Иран,
Коментари Харесай

След решението на Тръмп: Ето както отговориха Европа, Русия и Иран

Западните страни обявиха, че остават в нуклеарното съглашение с Иран, макар решението на Съединени американски щати да се отдръпна. Англия, Франция и Германия споделиха, че „ ще работят с всички останали участници “ и приканиха Вашингтон да не пречи на осъществяването на договорката, оповестява Би Би Си.

Другите страни, подписали се под документа от 2015 година – Русия и Китай, също подчертаха, че не престават да го поддържат.

Иран от своя страна съобщи, че ще работи за избавяне на съглашението без присъединяване на Съединени американски щати.

„ Нашите държавни управления остават ангажирани да подсигуряват, че съглашението се извършва и ще работят с всички страни, които остават в него, това да се случи “, се споделя в обща позиция на Франция, Англия и Германия.

Президентът на Иран Хасан Рохани сподели: „ Наредих на външното министерство да договаря с европейските страни, Китай и Русия в идващите седмици. Ако реализираме задачите на съглашението в съдействие в останалите страни, то ще продължи да работи “.

Т.нар. Общ изчерпателен проект за деяние, както е формалното название на нуклеарното съглашение с Иран, цели да ограничи дейностите на Иран с нуклеарно гориво в подмяна на събаряне на глобите, наложени на страната от Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР