Западните държави планират да заобиколят ветото на Русия за Сирия,

...
Западните държави планират да заобиколят ветото на Русия за Сирия,
Коментари Харесай

Западът с план за заобикаляне на ветото на Русия в ООН за химическата атака в Сирия

Западните страни възнамеряват да заобиколят ветото на Русия за Сирия, като се базират на терзанията си по отношение на хипотетичната приложимост на химически оръжия пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации, написа английското електронно издание The Independent, представен от " Фокус "

Русия е употребила ветото си 12 пъти, с цел да приключи дейности от Организация на обединените нации ориентирани към режима на нейния съдружник, Башар Асад.
Представители на Запада поддържат концепцията за обръщането към рядко употребен дипломатически маршрут прочут като „ обединяване за мир “, който ще разреши на деветте члена на Съвета за сигурност да насочат терзанията си към гласоподаване на Генералната асамблея на Организация на обединените нации, по този метод заобикаляйки ветото на Русия. При подобен случай, ще е необходим гласът на 2/3 от членовете на Генералната асамблея.

„ Ветото на Русия не би трябвало да бъде краят на напъните за групови дейности от Организация на обединените нации “, съобщи Иън Мартин, деятел за човешки права и някогашен представител на Организация на обединените нации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР