Западните Балкани са най-изостанали във всяко едно отношение. Това заяви

...
Западните Балкани са най-изостанали във всяко едно отношение. Това заяви
Коментари Харесай

Борисов посочи колко изостанали са Балканите и сравни Гоце Делчев с Че Гевара

" Западните Балкани са най-изостанали във всяко едно отношение. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при откриването на стопански конгрес в Пловдив.
Министър-председателят изрази убеденост, че страните от Западните Балкани ще получат европейска вероятност. " Исторически сме се били с всички съседи, само че по тоя метод не става ", бе безапелационен Борисов.
Сподели с твоите другари
" Вместо героите да ни сплотяват, те стават ябълката на раздора ", разяснява Борисов противоречивата тематика за Гоце Делчев със Северна Македония. Той даже направи съпоставяне с Че Гевара, който е аржентинец, само че се е борил за свободата на Куба.
" За последните години са се вдигнали приходите 4 пъти, а Българска социалистическа партия се хвалят, че ще подвигат приходите. Как ще ги вдигате? От бюджета ли? Вече ви видяхме по какъв начин вдигахте и се сринахте. Доходи и заплати се подвигат с вложенията ", съобщи Борисов.
" Видях и турския и гръцкия дипломат тук. Споделих моето мнение - България сподели по какъв начин се прави по този начин, че без да визира ничии ползи, да е еднообразно потребна за себе си и съседите си.
Преди месец с премиера Ципрас започнахме построяването на интерконекторната връзка с Александруполис - Димитровград, напомни Борисов и благодари на експертите, които вършат газовите тръбопроводи и с които се е видял по време на обиколките си из страната.
В момента работим с румънците, с цел да създадат те връзка за компресиран газ и да разтеглим интерконектора. Всички би трябвало да продаваме и купуваме газ и да има конкуретна среда, отсече Борисов. Това е огромно изпитание да се съгласят всички, че нашите оферти са в интерес на всичките ни съседи, съобщи министър председателят.
Ако тръгнем от София до Бургас или от София до Истанбул се кара по автомагистрали, има нова жп линия. Магистрала Струма е към своя край също по този начин, напомни той контактите ни със прилежащите страни.
Снощи имах среща с опозиционния водач на Гърция Мицотакис в Брюксел. Той ми е другар. И Ципрас, и Мицотакис са ми извънредно близки и на мен, и на България, съобщи Борисов.
Имаме Велика България, велика Сърбия, велика Елада, за Македония да не приказваме - те са постоянно най-велики. Велики, велики, но най-бедни. Другите са по-малко велики, само че са с по-висок в пъти Брутният вътрешен продукт от нас. А ние можем да се свържем всички и да изградим автомагистрали, стоките да пътуват ", уточни министър председателят.
Втория пловдивски стопански конгрес се организира в хотел „ Империал “ в града на 26 и 27 юни, като над 55 интернационалните специалисти са удостоверили присъединяване си в тематичните панели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР