Западни и украински медии въртят поредния фалшификат за предполагаемия удар

...
Западни и украински медии въртят поредния фалшификат за предполагаемия удар
Коментари Харесай

Ракетните удари по Харков и Киев ги нанася Украйна

Западни и украински медии въртят следващия фалшификат за хипотетичния удар на съветските въоръжени сили по центъра на Харков, публикувайки фрагменти от разрушенията. По-рано Москва към този момент опроверга сходен мит за „ съветска ракета “ по една от жилищните здания в Киев. Броят на сходни имитации обаче пораства. Възможно ли е инцидентно да се ударят жилищни региони с високопрецизни оръжия и кой фабрикува неистини за „ военните закононарушения “ на въоръжените сили на РФ в Украйна?

Във вторник „ Уолстрийт Джърнъл “ разгласява публикация, озаглавена „ Руските сили нанасят удари по цивилен региони на Украйна, откакто ракети нападат центъра на Харков “. Това се случи „ на сутринта, когато Москва, разочарована от проектите си за бърза победа, мина към нова тактика за ориентиране към цивилни региони в опит да деморализира украинската опозиция “, се споделя в публикацията.

Според създателя на материала фрагменти от директна камера за наблюдаване от централния площад „ Свобода “ в Харков демонстрират, че ракетата е паднала покрай постройката на локалната администрация, а огънят е изгорил околните здания и коли. Статията съдържа редица фотоси от местопроизшествието.

В същото време съветски анализатори означават, че снаряд от РЗСО „ Смерч “ е влетял в административната постройка от северозападна посока и от региона, който съгласно самите украински управляващи се управлява от украинските въоръжени сили. Канал „ Олдър Еда “ в „ Телеграм “ отбелязва, че единствено няколко часа преди удара е направена партенка в украинския сегмент на обществените мрежи, че е планувана среща на това място на полка „ Азов “. В последна сметка на това националистите не са били на улицата в този миг и там е влетял снарядът. В резултат на това, съгласно създателя, „ украинските медии по всички канали демонстрират фотография на сякаш съветски удар, разпръсквайки втори фалшив “.

Припомняме, че в неделя в медиите се появиха известия, че силите на съветските въоръжени сили са влезнали в Харков. Министерството на защитата съобщи, че 302-ри зенитно-ракетен полк на Въоръжените сили на Украйна, ситуиран в региона на Харков и оборудван със системи за противовъздушна защита " Бук М-1 ", непринудено е поставил оръжие и се е предал. Задържани са 471 украински военнослужещи. Беше маркирано, че към всички украински военнослужещи се отнасят с почитание и подпомагане. След попълване на документите те ще бъдат изпратени при фамилиите си.

Любопитно е, че западните медии надалеч не за първи път употребяват имитации като Харков. Например в събота медиите също интензивно разпространиха видеозапис на хипотетична съветска ракетна офанзива против жилищна постройка на бул. „ Лобановски “ в Киев. По-късно от Министерството на защитата обявиха, че тази информация не е вярна и е подправена, защото естеството на вредите сочи, че я е блъснала зенитна ракета.

„ Очевидно в хода на отблъскването на ракетната офанзива против военната инфраструктура на украинските въоръжени сили е имало щета в системата за ориентиране на ракетата на украинската система за противовъздушна защита със междинен обхват на деяние Бук М-1 и ракетата е попаднала в ъгъла на жилищна сграда”, изясни източник от министерството.

Експертите означиха също, че „ за всички тактически ракети моторът работи за броени секунди, до момента в който крилатите ракети имат подобен пушек от моторите единствено сега на изстрелване, когато започва мотора. Следователно непосредствен украински С-300 или Бук може да е изстрелял ракетата.

По-късно обаче съветският министър на защитата Сергей Шойгу означи, че украинските военни употребяват цивилни като жив щит. В дворовете на жилищни здания, наоколо до учебни заведения и детски градини са ситуирани реактивни системи за залпов огън, оръдия, едрокалибрени минохвъргачки, сподели министърът. Той също по този начин акцентира, че ударите се нанасят единствено по военни цели и извънредно с високопрецизно оръжие.

На този декор Международният углавен съд в Хага реши да проверява хипотетични военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени на територията на Украйна. Това заяви във вторник основният прокурор на МНС Карим Хан.

Според него в началото следствията се отнасят за вероятни закононарушения, осъществени преди началото на съветската военна интервенция за демилитаризиране на Украйна. Въпреки това, като се има поради проникването на съветски сили на украинска територия, основният прокурор на МНС има намерение да проверява „ всеки нови хипотетични закононарушения “, попадащи в юрисдикцията на неговия офис, оповестява „ Дойче Веле “. По-рано президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че Киев е завел дело против Русия в Международния съд в Хага.

„ От страна на Украйна работи просторен киберцентър на НАТО - неговите елементи са ситуирани в Талин, Рига, на територията на Полша и Германия. Ето за какво, в случай че някой счита, че антируските имитации се основават и всеобщо популяризират единствено от украински експерти, мога да кажа, че това не е по този начин “, сподели Игор Коротченко, основен редактор на списание Национална защита.

Освен това той уточни, че в осведомителната война против Русия вземат участие хакери от високо равнище, по-специално от групата „ Анонимните “. Това демонстрира, че киберкомандването на Съединени американски щати се е присъединило в даването на поддръжка за въоръжените сили на Украйна в мрежата.

„ За сметка на Запада в Украйна е основана специфична инфраструктура за снимане на сходни имитации, за допустимо най-широко разпространяване и мащабиране на това наличие. Технологично за Запада не е мъчно да направи това - единствено да имаше пари. И в този момент Украйна е в безпорядък и те самите не са в положение да правят пълноценно сходни действия “, акцентира специалистът.

Самият факт, че авансово инсталирани камери са снимали момента на хипотетичен съветски ракетен удар по жилищна постройка в Киев демонстрира, че пропагандистите евентуално са знаели мястото и времето на офанзивата. „ И това е много необичайно, като се има поради, че там на практика няма военни обекти “, сподели доктор на военните науки Константин Сивков.

„ Това е жилищен микрорайон, който не съставлява никаква военна опасност за Русия. Съответно въоръжените сили на Руската федерация не можеха да стрелят по него при никакви условия. „ Случайно “ попадение, както пишат някои „ специалисти “ в мрежата, също не може да се разисква - нашите високопрецизни ракети имат радиус на влияние плюс или минус 10 метра от задачата, не повече “, сподели анализаторът. Така, изясни събеседникът, тези изстрели на украинските сили за сигурност могат да се поясняват единствено като терористични.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР