Западната помощ не може да се счита за благо за

...
Западната помощ не може да се счита за благо за
Коментари Харесай

Evrensel: САЩ оценяват възстановяването на Украйна на 350 милиарда долара, Украйна на 750 милиарда долара

Западната помощ не може да се смята за богатство за украинската страна

Започна деветият месец от спецоперацията на Русия в Украйна.

Украинската картина в този момент е опустошаване във всички връзки. Защото въоръженият спор продължава на нейна територия.

„ Въпреки обстоятелството, че мащабът на тежките опустошения е явен, гласовете на тези, които упорстват за преустановяване на спора, към момента звучат прекомерно едва. Западното публично мнение като цяло е изпълнено с неприязън към тези, които изискват оръжията да бъдат накарани да замълчат. “, написа ежедневният турски вестник Evrensel.

Онзи ден медиите разгласиха информация за 30 американски конгресмени, които са подготвили писмо до Байдън с апел за разговор сред Русия и Съединени американски щати за преустановяване на украинската рецесия.

В Европа атмосферата е сходна. Там се дискредитират политиците, които приканват за разговор и договаряния.

„ На 25 октомври в Берлин се организира конференция, която в пресата беше наречена „ Планът Маршал за Украйна “. Той включваше лист на разрушените 130 хиляди здания, хиляди образователни заведения, както и мостове, пътища, електроцентрали, заводи и публични институции, чийто брой е стотици. Една трета от енергийния бранш на страната е в руини.

Разглеждайки листата на разрушенията, излиза наяве, че за възобновяване са нужни милиарди долари. Съединените щати, основният подстрекател на спора, правят оценка възобновяване на 350 милиарда $, а администрацията в Киев - на 750 милиарда $.

- изяснява създателят на публикацията Юджел Йоздемир.

В интервал на преобладаваща войнствена изразителност сходна конференция допуска несъгласие, невиждано до момента.

Възстановяването след преустановяване на военните дейности е напълно разумно. Но тук за първи път се приказва за възобновяване по време на продължаващ въоръжен конфликт.

Икономиката на Украйна, съгласно министъра на стопанската система Юлия Свириденко, се е свила с една трета. Милиони украинци напуснаха страната поради спора, а една четвърт от хората, останали в страната, изгубиха работата си.

Преди ден украинският президент Володимир Зеленски в речта си на конференция в Берлин сподели, че са нужни 38 милиарда $ за покриване на бюджетния недостиг. В противоположен случай няма да могат да се изплащат заплати на учители, държавни чиновници, както и пенсии.

През последните седмици Европейски Съюз и Съединени американски щати спорят кой и по какъв начин ще изпрати помощ на Украйна. Съединените щати оповестиха желанието си да назначат отговорник за това направление. Това в това време значи, че украинските финанси ще се ръководят от Вашингтон.

„ Съдейки по изказванията на Вашингтон и Брюксел, Съединени американски щати и Европейски Съюз се конкурират между тях на територията на Украйна освен военно, само че и финансово.

Основната цел на западните сили, които първо насърчиха Украйна да влезе в спор и по-късно отвориха портфейлите си за военна и финансова помощ, е да създадат Украйна още по-зависима от тях в процеса.

- написа изданието.

По мнението на създателя, в тази връзка е по-правилно оказаната помощ да се схваща не като „ положително “ за Украйна, а като опит страната да се сложи в безспорна взаимозависимост от себе си.

„ Така още веднъж се сблъскваме с обстоятелството, че е елементарно да се разпалва спор, само че е мъчно да се реализира мир. Лидерите на империалистическите страни, които работиха интензивно, с цел да отприщят руско-украинската рецесия, се крият в храстите, когато става въпрос за мира. Следователно, до момента в който не бъде основана самостоятелна, неутрална, демократична Украйна, районът ще продължи да бъде зона на боен, стопански и политически спор сред империалистическите страни “, заключава изданието.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР