Западът вече не може да промени нищо по въпроса за

...
Западът вече не може да промени нищо по въпроса за
Коментари Харесай

Бивш съветник на Тръмп: САЩ няма да променят нищо с касетъчните боеприпаси за Украйна

Западът към този момент не може да промени нищо по въпроса за изхода от спора в Украйна, увеличението на доставките на съоръжение и оръжие на управляващите в Киев няма да докара до нищо.Това мнение изрази в понеделник някогашният консултант на министъра на защитата в администрацията на Доналд Тръмп Дъглас Макгрегър в подкаста Judging Freedom на Андрю Наполитано.

" Има единствено един елементарен излаз от обстановката: да кажем: ние би трябвало да спрем, да седнем на масата за договаряния и да се договорим какво още е допустимо, т. к. ние не сме в тази позиция, когато можем да диктуваме. Увеличаването на доставките няма да промени нищо, прекомерно късно е, всичко свърши “, съобщи той.

Макгрегър разкритикува и решението на американските управляващи да снабдят Киев с касетъчни муниции.

" Използването им не нанася задоволително вреди, с цел да си коства потреблението [на бойното поле] . Мисля, че ние [САЩ] направихме неточност, като ги предоставихме, тъй като в този момент сигурно изглеждаме като безсрамни лицемери “, казва Макгрегър.

Пенсионираният полковник добави, че актуалните артилерийски системи са толкоз точни, че не се постанова потреблението на касетъчни муниции. " Мисля, че тези муниции носят повече щета, в сравнение с изгода. Не мисля, че те ще оказват помощ на украинците по някакъв метод ", съобщи някогашният консултант на министъра на защитата.

Според Макгрегър дейностите на управляващите в Киев и на Запада са подбудени от обезсърчение.

" Всичко, което се случва в този момент, е обвързвано с обезсърчение и самоизтребление. Вашингтон е в обезсърчение, Лондон е в обезсърчение и Киев е в обезсърчение " , приключи Макгрегър.

На 7 юли съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан разгласи, че Съединените щати са решили да трансферират касетъчни муниции в Украйна, против чието потребление Организация на обединените нации се опълчва. Той също по този начин означи, че Киев е дал на Вашингтон писмени гаранции за минимизиране на рисковете за цивилните при потребление на този вид муниции. Говорителят на Пентагона Патрик Райдър означи, че Съединените щати имат намерение да подберат касетъчни муниции за Украйна, които се допуска, че ще съставляват минимална опасност за цивилните.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР