Западът удря тировете ни, те се готвят да затварят магистрали

...
Западът удря тировете ни, те се готвят да затварят магистрали
Коментари Харесай

Московски подкрепя родните превозвачи


Западът удря тировете ни, те се готвят да затварят автомагистрали и граници на 15 и 16 май

Ще напусна, в случай че ме накарат силово да вкарам текстовете, отсече транспортният министър

Транспортният министър Ивайло Московски разгласи, че застава в поддръжка на българския авто отрасъл против подготвяните от Брюксел рестрикции, които ще обиден тежкотоварните и автобусните транспорти.

Рестрикциите са инициирани от Франция и Германия, които желаят да печелят повече от автомобилните превозвачи от Централна и Югоизточна Европа, едни от най-силните от които са българските и полските. Промените засягат най-много почивките на водачите, като ги задължават да нощуват в хотели, а пък работодателите им - да заплащат командировъчните в размер, какъвто е признат на териториите на съответните европейски страни.

Ако те бъдат признати, ще вдигнат разноските на българските автотранспортни компании и ще ги създадат неконкурентноспособни, настояват от сектора.
"Ако силово ми дадат да вкарам текстове, които са срещу българския транспортен отрасъл, ще стана и ще напусна ", разяснява министър Ивайло Московски. "Аз съм български министър на превоза. Как мога да внеса текстове, които ще банкрутират българския превоз ", съобщи той.
На съвещание на транспортната комисия в Народното събрание браншовите организации на превозвачите оповестиха, че на 15 и 16 май афишират генерална стачка. Ще блокираме София, автомагистралите и границите, съобщи за "Стандарт " Красимир Лалов, зам.-председател на Националното съдружие на българските превозвачи./ "Стандарт "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР