Западът трябва да се подготви за дълга война в Украйна

...
Западът трябва да се подготви за дълга война в Украйна
Коментари Харесай

Чешки генерал: Западът трябва да се подготви за дълга война в Украйна

Западът би трябвало да се приготви за дълга война в Украйна и да се оправи с все по-враждебната Русия даже откакто тя завърши, сподели командващият чешките военни Карел Жека пред Ройтерс.

След седмици, в които някои западни военни чиновници бяха представени, изразяващи угриженост,, началникът на генералния щаб сподели по време на изявление в чешкия боен щаб, че не е отчаян от темпото на напредъка.

" Ето по какъв начин наподобява една военна атака " , сподели той. " Не е като филм от Втората международна война. Отнема време. "

Украйна стартира своята контраатака през юни и до момента е превзела единствено към дузина дребни села , макар че твърди, че през последните седмици е пробила отбранителната линия на Русия и чака да работи по-бързо. Москва твърди, че офанзивата на Киев към този момент се е провалила.
 Украйна споделя на критиците на бавната контраатака да млъкнат
Украйна споделя на критиците на бавната контраатака да млъкнат

Най-резкият сигнал до момента за разочарованието на Киев от приключването на информация от западни публични лица

" В общата картина мисля, че сега няма потенциал нито от едната, нито от другата страна да реализират крайните си декларирани цели в скоро време " , сподели Жека. " Няма да продължи няколко седмици, евентуално ще продължи дълго . И е значимо да продължим да поддържаме украинците още дълго време. "

Жека, чиято страна-членка на НАТО е предоставила муниции, танкове, бронирани транспортни средства, ракетни установки и гаубици за украинските военни старания, сподели, че Чешката република към момента разполага с оръжия, които може да даде.

" Предоставихме доста поради нашия размер и това, което имаме в нашата войска " , той отхвърли да каже съответно какво остава разполагаем в складовете. " Повярвайте ми, прекосяваме през разнообразни хранилища, проекти и концепции и се опитваме да идентифицираме какво можем да предоставим. "

48-годишният генерал-лейтенант, който се е обучавал в Сандхърст във Англия, приключил е курс за американски рейнджъри и е служил в Афганистан, сподели, че поддръжката за Украйна оказва помощ на Запада да завоюва време след години на незадоволително харчене за защита . От 2024 година чешките законодатели утвърдиха разноските за защита в размер на 2% от Брутният вътрешен продукт.
 Украинската атака: Провал на американската тактичност или дефицит на време и сили?
Украинската атака: Провал на американската тактичност или дефицит на време и сили?

Защо въоръжените сили на Украйна към момента не са пробили съветската защита

" Военно има смисъл, тъй като малко проспахме. Имахме незадоволително запаси и не обърнахме задоволително внимание на нашата защита , освен ние като Чехия, само че и груповият западен алианс ", сподели той.

Като дребна нация чехите не могат да разчитат на метода на безсилие към споровете, а вместо това се нуждаят от софтуерно преимущество - причина, заради която той сподели, че Прага преглежда закупуването на F-35 от пето потомство от Съединените щати.

Жека, който приказва британски и съветски, предвижда, че Москва ще работи по-малко предвидимо и ще съставлява по-сериозна опасност за Запада даже след края на спора в Украйна.

В същото време войната подтикна западните съдружници да одобряват по-сериозно някогашните сателитни народи от руската ера, които претърпяха десетилетия на надзор от Москва, сподели той.

" Като цяло мисля, че източният фланг е малко по-слушан сега ", сподели той. " Много неща, които в този момент се одобряват на съществено, бяха артикулирани от балтийските страни и Полша преди, само че никой не ги чу. "
 Отново откриха парчета от съветски дрон в Румъния
Отново откриха парчета от съветски дрон в Румъния

Предупреждения към жителите на Галац да отидат в мазетата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР