Западът страда от колосален провал на въображението, като смята, че

...
Западът страда от колосален провал на въображението, като смята, че
Коментари Харесай

Спешно е! Европейски лидери призоваха за по-голяма подкрепа за Украйна

Западът страда от " грамаден неуспех на въображението ", като счита, че войната на Русия в Украйна няма да засегне и него. За това предизвестиха водещи европейски политици на фона на апелите за удвояване на трансатлантическата поддръжка за Киев.    Датският министър-председател Мете Фредериксен разкритикува отслабващото възприятие за неотложност измежду делегатите на Мюнхенската конференция по сигурността в събота, когато пълномащабната атака на Москва съвсем навлезе в третата си година.    " Чувството за неотложност просто не е задоволително видно в нашите полемики ", съобщи тя в границите на събитието, представен от CNBC. " Трябва да ускорим и да увеличим мащаба на помощта си. "     Фредериксен отхвърли изказванията за индустриалните ограничавания като причина за неоказване на по-голяма военна помощ на Украйна, като означи, че континентът разполага със ресурси, които може и би трябвало да показа:    " Това не е единствено въпрос на произвеждане, тъй като ние имаме оръжия, имаме муниции, имаме противовъздушна защита, които сега не ни се постанова да използваме и би трябвало да доставим на Украйна ".   

Дания към този момент е дарила цялата си артилерия на Киев и прикани другите страни да създадат същото, защото на 24 февруари се навършва втората годишнина от началото на войната. 
Казаното от Фредериксен беше подкрепено и от други присъстващи. Министърът на външните работи на Швеция Тобиас Билстрьом да вземем за пример съобщи, че страните би трябвало да дадат на Украйна " това, което към този момент имаме ".    Тези мнения пристигнаха, часове откакто украинските войски се изтеглиха от източния град Авдийвка, с цел да избегнат съветското обграждане. Падането на твърдината бележи най-голямата смяна на фронтовата линия, откогато Москва завладя Бахмут през май, и дава на Русия нова база, от която да прави районни офанзиви, които могат да бъдат показани като триумф от страна на Кремъл.    “По последни данни съветските сили управляват малко под една пета от интернационално приетата територия на Украйна. С напредването им, завземането на още територии и установяването на съветско ръководство посредством подправени избори, украински сили може да бъдат принудени да се бият на страната на Москва ”, предизвести на собствен ред полският външен министър Радослав Сикорски. “Путин ще притегли украинци в армията си, с цел да ни атакуван ".    

Кучетата на войната 
Министър-председателят на България Николай Денков пък уточни, че съгласно него политиците стартират да осъзнават неотложността на тази действителност, само че в този момент от тях зависи да убедят и своите гласоподаватели.    " Трябва да отворим очите на всеки жител в Европа, с цел да разбере, че животът, на който се радваме, може да изчезне, както се е случвало доста пъти в историята ", сподели Денков.    С напредването на войната публичният интерес се измести от Украйна към други световни рецесии, в това число в Близкия изток, както и към вътрешнополитически проблеми и такива, свързани със сигурността. Пример за това са Съединени американски щати, където новият пакет за финансиране на защитата на Киев, който е на стойност 61 милиарда $, беше блокиран в Камарата на представителите.     Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън съобщи в събота, че се надява законопроектът въпреки всичко да бъде признат - евентуално през март - и настоя, че " действителността би трябвало да е преодоляла " всевъзможни подозрения по отношение на потребността от даване на спомагателни муниции на Украйна - както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа.    " Трябва да свършим доста повече работа, с цел да убедим себе си, да убедим нашите страни, нашите държавни управления, че би трябвало да застанем на страната на Украйна и да се уверим, че тя ще завоюва ", сподели тя по време на Конференцията по сигурността в Мюнхен.   

Тази необходимост беше подчертана и от украински военни, които се включиха в събитието. Един от тях - жена и някогашен учител в лицей, а в този момент доброволец на фронта, държан в плен три месеца, провокира бурни аплодисменти, като разказа народа си като " кучетата на войната ": 
" Ние сме кучетата на войната ", сподели тя. " Колкото повече кръв ѝ даваш, толкоз повече желае тя. "    Колосален неуспех на въображението    Междувременно историкът Найл Фъргюсън порица западните водачи за техния " грамаден неуспех на въображението ", което не им разрешава да видят, че и те скоро могат да се трансфорат в " кучета на войната ".    " Сякаш не можем да си представим, че това ще се случи на нас ", сподели той, припомняйки сходната обстановка в първите години на Втората международна война. " Трябва да помогнем на нашите хора да си показват тези “кучета на войната ”. Да създадем по този начин, че те да са забележими за гласоподавателите, забележими за политиците. Виждаме извънредно изпитание, сполучливо изпитание, съгласно мен, да се повлияе на мозъците, да се повлияе на вземането на политически решения, да се затруднят политическите водачи в България и другаде да убедят в действителност популацията си, тъй като то получава извънредно доста пропагандни послания през обществените медии и други източници ".    

В отчет от декември се установи, че подправени сметки в TikTok са били употребявани за разпространяване на дезинформация за войната на Русия в Украйна измежду милиони хора и за " изкуствено усилване на проруските разкази ". 
" Не можем просто да приемем, че това е област, в която Русия ще господства, без да им дадем отпор, а ние даже не сме на една и съща сцена ", продължи Клинтън, като означи, че Русия към този момент въздейства на огромни територии в Африка, Азия и Латинска Америка.    Тези апели бяха направени по време на обедна сесия в границите на Мюнхенската конференция по сигурността, в която присъединяване взеха президентът на Чешката република Петр Павел, министър-председателят на Република Естония Кая Калас, министър-председателят на Белгия Александър Де Кроо, някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън, министър-председателят на Дания Мете Фредериксен и министър-председателят на България Николай Денков. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР