Западът се занимава с изкривяване на всички принципи на световната

...
Западът се занимава с изкривяване на всички принципи на световната
Коментари Харесай

Лавров: Западът извращава всички принципи на световната пазарна икономика

Западът се занимава с деформиране на всички правила на международната пазарна стопанска система, които самият той преди време интензивно вкара там. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров по време на договарянията със сръбския си сътрудник Ивица Дачич.

„ Най-яркият образец за изопачаването и извращаването на всички правила на международната пазарна стопанска система, правила, които самият Запад интензивно вкара в интернационалните пазарни връзки, е използването на невиждани наказания против всеки, който по един или различен метод пази своята самостоятелност, пази правото им да бъдат част от международната общественост в цялостно сходство с правилото на равнопоставеност, заложен в Устава на Организация на обединените нации “, акцентира Лавров.

Тази линия, съгласно Лавров, отразява курса, стихотворец от груповия Запад, воден от Съединените щати, към политизиране на комерсиалните и стопански интернационалните връзки, като по този метод дискредитира институциите, „ които бяха основани след Втората международна война за контролиране на световните процеси, значи Международния валутен фонд (МВФ), Световната банка и Световната комерсиална организация. “

„ В този смисъл, несъмнено, груповата работа в Организация на обединените нации

и други многостранни структури за поддържане на правилата, които са в основата на интернационалната система, основана след Втората международна война и които Западът явно не е заинтригуван да ползва, придобива изключително значение “, добави Лавров.
Лавров беседва със сръбския външен министър на рождения си ден. На 21 март ръководителят на съветското дипломатическо ведомство навършва 74 години.
В същия ден ще се състои значимо спортно събитие за двете страни – в Москва ще се организира другарски мач сред футболните тимове на Русия и Сърбия. По-рано пресслужбата на Дачич заяви, че той ще го посети по покана на Лавров.
Самият съветски министър е разпален футболен почитател. Познавайки любовта на Лавров към този спорт, Дачич му подари персонализирана тениска с номер 10 на сръбския народен тим през 2018 година През същата година външните министри организираха среща в коридорите на Световното състезание по футбол, което се организира в Русия.

 

Източник: ТАСС / Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР