Западът се опитва да преговаря, за да забави края сиВ

...
Западът се опитва да преговаря, за да забави края сиВ
Коментари Харесай

Европа – красива и глупава

Западът се пробва да договаря, с цел да забави края си


В красивата, богата и наивна Европа има нещо от митичната Агапия, кей на мира и любовта, където злото не съществува, просто тъй като е отречено. Разбирайки все по-малко личните си полезности, Европа сътвори доста насилствени механизми, с цел да отхвърли действителността и да живее в илюзията и щастливото послушание. Това е доста оруелско. Говори се за политическата уместност, само че има и философска, обществена, артистична, журналистическа уместност и т. н. Това е гибелта на духа. Вследствие на което се образуват легиони от ловки комисари, с цел да преследват оня, който се е отклонил. Европа е красива, само че и глупава.

За оня, който има достъп до днешната ислямска литература на арабски, няма никакво подозрение за завоевателния план на политическия ислям. Но времето на плана е отминало, политическият ислям върви бързо, в този момент е време на осъществяване на неговата завоевателна стратегия. Издигането на няколко хиляди джамии в Европа за двайсетина години не е плод на случайността или на набожна тресчица, то е резултат от продължителна работа, в която участваха страни, институции, сдружения и стотици изтъкнати персони от ислямското гражданско общество. Шансовете за триумф? Според ислямската литература успеха е сигурна. Западът е книжен тигър, той към момента се съпротивлява, само че е остарял, изхабен, разграничен, подкупен, дава признаци на изнемощялост. Той към този момент се пробва да договаря, с цел да забави края и да резервира дребните си привички на консервативен сладострастник.

Триумфалните възвания на политическия ислям могат да се осъществят при две условия. Първото е политическият ислям да се отърси от тероризма, който дискредитира исляма. Второто е консолидираното на западната цивилизация в неговата мисловна скица.

Германия е мощното и слабото звено в Европа. Ако Германия отслабне, тя ще се разпадне, а дружно с нея и Европа; в случай че се ускори, тя ще се върне към старите си фантазии за владичество.

Да, Европа се опасява от ислямизма, тя е подготвена да му отстъпи всичко, да запуши устата си. И да промени речника си, да вземем за пример.

(Със съкращения, превод „ Гласове “)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР