Западът се опитва да извърши цветна революция в Хонконг, за

...
Западът се опитва да извърши цветна революция в Хонконг, за
Коментари Харесай

Китай определи ситуацията в Хонконг като Западна цветна революция

Западът се пробва да извърши цветна гражданска война в Хонконг , за да сътвори компликации за развиването на Китай , разгласи пред кореспонденти новият китайски дипломат в Русия Чжан Ханхуей, представен от ТАСС.

" Бих желал да кажа, че това е един тип цветна гражданска война . Някои сили на Запада я задвижват подмолно, само че тези сили са явни . Те желаят да подкопаят системата " една страна - две системи ", с цел да основат компликации за развиването на Китай ", изяснява той.

" Хонконг е китайски Хонконг, не е американски, не е британски . Ние няма да позволим на тези непознати да си навират носа в нашите каузи ", прибавя дипломатът.
 Китай съпостави протестиращи в Хонконг с терористи и разположи техника в Шенжен
Китай съпостави протестиращи в Хонконг с терористи и разположи техника в Шенжен

Китайските държавни медии не стопират да приканват за по-сериозни дейности и за справяне с митингите

Ханхуей акцентира, че Китай има способността и волята да пази своите ползи, териториална целокупност и суверенитет .

" Ако тези сили извън не спрат да се намесват във вътрешните работи на Китай, те самите ще си го получат ", предизвестява той.

Пекин е решен да работи за повишение на равнището на руско-китайските връзки . " Трябва да отворим нова страница . Скоро ще отпразнуваме тържествено годишнина на двустранните връзки. В бъдеще ще развием връзките си на по-високо равнище ".

Посланикът изяснява, че това, което е положено в продължение на 70 години на дипломатически връзки, е мощна основа и точно на тази основа Русия и Китай следва да развиват своето съдействие . Ханхуей дефинира руско-китайските връзки като най-силните в света и най-хубавите сред прилежащите страни.
 Съединени американски щати продължава дипломатическите совалки за ракети със междинен обхват в Азия
Съединени американски щати продължава дипломатическите совалки за ракети със междинен обхват в Азия

Но страните сами ще вземат решение дали да ги сложат

" Заедно станахме очевидци на бързото развиване на междудържавните връзки сред нашите страни и, несъмнено, през днешния ден можем с горделивост да кажем, че китайско-руските връзки са най-хубавите , най-трайните в света. Това са най-хубавите връзки сред прилежащите страни ", изяснява той.

Говорейки за дългата история на другарските връзки сред страните, посланикът загатна помощта на Съюз на съветските социалистически републики в развиването на китайската промишленост. " Никога няма да забравим тази помощ след образуването на КНР по време на първото образуване на републиката... Именно Съветският съюз оказа помощ на Китай да построи мощна основа на промишлеността и индустрията ", разяснява посланикът и добавя, че " доста от основаните тогава предприятията са водещи в Китай . "

" През втората половина на годината имаме доста значими визити . Това е 24-ата постоянна среща на министър председателите, тя ще бъде в Санкт Петербург. Около тази постоянна среща към момента има доста механизми на равнище вицепремиери: това е взаимна комисия, която провежда постоянни срещи на министър председателите филантропичната част, в региона на енергетиката, вложенията - има доста такива механизми и те ще работят ", добавя посланикът.
 Тръмп реши да отсрочи някои мита за китайски артикули
Тръмп реши да отсрочи някои мита за китайски артикули

Заради " здраве, сигурност, национална сигурност и други фактори "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР