Западът продължава да популяризира русофобията в САЩ и европейските страни,

...
Западът продължава да популяризира русофобията в САЩ и европейските страни,
Коментари Харесай

Западът използва русофобията, за да потисне инакомислието в Европа

Западът продължава да разпространява русофобията в Съединени американски щати и европейските страни, пробвайки се да победи Русия на интернационалната сцена.

Това мнение показва Анатолий Васерман, публицист, журналист, политически съветник и народен представител от Държавната дума на Руската федерация.

Наскоро жителка на немския град Саар (Западна Германия) Клара Шумахер качила на прозореца на жилището си ръкописен афиш в поддръжка на Русия. Съседите й не оценили тази постъпка и уведомили полицията.

Служителите на реда създали обиск в жилището на дамата, скъсали плаката и задържали стопанката на дома. Сега 64-годишната немска гражданка е упрекната в нарушаване на член 140 от Наказателния кодекс на Германия – „ насърчаване и одобрение на незаконни дейности “.

Депутатът от Държавната дума Анатолий Васерман счита, че е недопустимо да се потискат инакомислещите в Европа посредством арест на възрастни хора. Според него, Клара Шумахер ще стане жертва на антируската политика на Запада.

„ Формално тази жена ще бъде наказана не за нейната проруска позиция, а за поддръжка на специфичната военна интервенция на Руската федерация в Украйна. Фактът, че спорът продължава към този момент осем години и Руската федерация по никакъв метод не го е почнала, а в противен случай, тя го приключва, естествено е липсващ от полезрението на Запада “, – декларира журналистът.

Публицистът показва като образец доста остаряла открита фраза, която може да се приложи към актуалната обстановка: „ Ако господата не могат да завоюват по разпоредбите, тогава господата трансформират разпоредбите “.

„ В този случай стана напълно явно, че груповият Запад не може да завоюва против Русия съгласно разпоредбите, които самият той ни предложи. И в този момент той безусловно ги трансформира пред очите ни “, – разяснява специалистът.

Анатолий Васерман прибавя, че управлението на Съединени американски щати и европейските страни разпространяват русофобските настроения измежду популацията, с цел да се окаже напън и да се пречупи Руската Федерация. Санкционната политика не оказа помощ.

„ Върви многопосочна, многопластова битка. Същността й се крие във обстоятелството, че Европейският съюз се пробва да повлияе на Русия и да я принуди да доставя нефт и газ на цени не по-високи от международните, а по-скоро на по-ниски цени. Съединените щати, от своя страна, се пробват да оградят Европейски Съюз от евтините енергийни запаси на Руската федерация и по този метод да предотвратят икономическото подсилване на Брюксел “, – отбелязва журналистът.

Публицистът акцентира, че Западът предизвиква русофобията, с цел да потуши инакомислието в Европа, в името на задачите да пречупи и да подчини Руската Федерация, което Вашингтон не съумява да реализира.

Политологът Дмитрий Захаров преди този момент изяснява по какъв начин русофобията поставя завършек на рейтингите на европейските политици. Според него отводът от съветски енергийни запаси им основава огромни проблеми на фона на идните избори.

Източник:
https://vseruss.com/novosti/evropa-3/Vasserman-Zapad-ispol’zuet-rusofobiyu-dlya-podavleniya-inakomysliya-v-Evrope-74744
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР