Западът повтаря за опасения от руско нападение над Украйна Песков:

...
Западът повтаря за опасения от руско нападение над Украйна Песков:
Коментари Харесай

Кремъл критикува „истерията“ на САЩ


Западът повтаря за опасения от съветско нахлуване над Украйна

Песков: НАТО да спре провокациите

Кремъл насочи през днешния ден остри рецензии към американската “истерия” и упрекна Запада, че изкуствено нагнетява напрежението към Украйна с повтарящи се изказвания за планове на Русия да извърши нахлуване против прилежащата си страна, съобщи Ройтерс.

Думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков пристигнаха ден, откакто държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че Вашингтон има съществени терзания, значително споделяни и от сътрудниците в Европа, за съветските дейности по украинската граница.

“Тази нервност е създавана по неестествен метод. Тези, които докараха своите въоръжени сили от другата страна на Атлантика, т.е. Съединени американски щати, ни упрекват в необикновени военни действия на наша територия. Това въобще не е разумно и прилично”, съобщи Песков. И отсече, че “НАТО би трябвало да постави завършек на провокативните си дейности покрай нашите граници”.

Преди това, по време на посещаване в Сенегал, Блинкън назова съветските военни действия на украинската граница “необичайни”. Той обаче не разяснява дали съгласно американското разузнаване Русия желае да превземе украински територии.

“Не знаем какви са желанията на президента Путин. Но знаем какво се е случвало в миналото”, сподели държавният секретар на Съединени американски щати. И загатна за тактика на “илюзорни провокации” от страна на Украйна или която и да било друга страна, които биват употребявани като “извинение за проектите на Русия”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР