Западът подкрепя геноцида на руснаците в Украйна. Русия е готова

...
Западът подкрепя геноцида на руснаците в Украйна. Русия е готова
Коментари Харесай

Лавров приземи F-16: Африканският дуел на руския министър

Западът поддържа геноцида на руснаците в Украйна. Русия е подготвена да се отдръпна от договорката за зърно. В Косово назрява огромна детонация в центъра на Европа. За какво още приказва Сергей Лавров в Кения, прочетете в материала на " Цариград ".

Руският външен министър Сергей Лавров е на обиколка в Африка за трети път тази година. През януари министърът посети Ангола, Южна Африка, Еритрея и Есватини, през февруари - Мавритания, Мали и Судан. Посещението в Кения към този момент завърши, последвано от пътувания до Бурунди и Мозамбик. И по-късно - назад към Южна Африка: страна, която е от изключително значение за Русия като член на БРИКС.

Ръководителят на съветското външно министерство ще вземе присъединяване в срещата на върха на тази организация в Кейптаун, която ще се организира на 1 и 2 юни. А от 26 до 29 юли в Санкт Петербург ще се организира срещата на върха Русия-Африка.

Както можете да видите, Русия се завръща на африканския континент, където имаше мощни позиции в руските години, само че непринудено напусна след провалянето в Студената война и разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. За наслада на колонизаторите, които се бориха да си върнат изгубените позиции. И Китай, който също стартира да заема свободните ниши.

Възстановяването на въздействието на Русия в Африка не може да не провокира съответна реакция на Запада. За разлика от Китай, с който на Черния континент напълно се разбираме.

И по този начин, при започване на май започнаха протести в Кения. Протестиращите излязоха на улицата под надпис „ за всички положителни против всички неприятни “.

Ситуацията заплашваше да ескалира в локален протест, което би било изцяло несвоевременно за страна, която неотдавна е минала през революция.

" Екстремистки офанзиви против китайски служащи в ЦАР убиха девет души. Фактът, че редом имаше безредици в Кения, също не ни изненадва, тъй като западните сътрудници непрекъснато изискват от африканските водачи да следват препоръките им, а тези, които демонстрират самостоятелност, получават провокации. Не настоявам, само че не изключвам, че и този път беше по този начин ", сподели Сергей Лавров

Кенийското управление съумя да позволи обстановката, без да допусне кръвопролития.

Как Кулеба се състезаваше с Лавров

Още един любопитен факт: пътуването на ръководителя на съветското външно министерство беше предшествано от така наречен „ Африканска мирна самодейност “ в Украйна, издигната от президента на Южна Африка. Впоследствие тя беше подкрепена от Египет, Конго, Замбия, Сенегал и Уганда. А също и президента на Русия.

Владимир Путин е бил потърсен и осведомен за наличието на „ Инициативата за мир в Африка “. Същността не е изнесена обществено, само че е известно, че в сходство с нея Русия резервира всички територии, които окупира.

Обадиха се и на Зеленски, само че реакцията му и до през днешния ден не е известна. Което е разбираемо – позицията на Украйна постоянно съответствува с визията на Запада по този въпрос.

Ето за какво украинският външен министър Дмитрий Кулеба стартира африканската обиколка преди Лавров. Това също не е за първи път, изпреварвайки времето, само че в това време в действителност изоставайки, тъй като по този начин или другояче Москва стартира да работи в Африка доста по-рано.

Украйна се опита да продаде на африканците по този начин наречената формула на Зеленски, съгласно която Русия би трябвало да напусне върнатите територии, тъй че обстановката да се върне към границите от 1991 година

Съдържа и доста истинска уговорка - " връщане на справедливостта ", изпитана преди този момент върху югославските сърби, която допуска основаването на интернационален арбитражен съд за " закононарушенията на Русия ".

Има и информация, че Кулеба е призовал африканските водачи да не остават неутрални в украинския спор, а да вървят в крайник с цялото прогресивно човечество и да пренебрегват срещата на върха Русия-Африка.

Африканците не бързат да показват реакциите си на визитата на пан пред света, само че той към този момент се похвали, че осем страни са изразили подготвеност да отворят украински посолства.

Но това е всичко. Тъй като изцяло субсидираният и марионетен Киев няма какво да предложи на Африка, с изключение на представянето на своята токсична идеология, както и връщане към някогашния колониален ред на неговите притежатели. Русия е напълно друга работа.

Освободени торове

30 хиляди тона торове от Русия ще дойдат гратис в Кения. И това е доста действително съглашение, което може да помогне на Кения да оцелее след сушата и да избегне неуспеха на реколтата. Става дума за същите блокирани от Запада торове, по-специално за партидата от Уралхим-Уралкали, „ заседнала “ в пристанището на Рига.

" През 2022 година Европейският съюз конфискува към 300 хиляди тона торове в своите пристанища. Без тях следващата година Африка чака апетит ", съобщи съветският външен министър.

" Изпращането на първата незначителна партида до африканската страна Малави лиши съвсем половин година. Допълнителни колета към този момент ще доближават и до Африка ", сподели Лавров на конференция.

Министърът се оплака, че процесът на освобождение на торове от европейски плен е извънредно муден, което ни разрешава да преглеждаме „ дейностите на Европейския съюз и съответните му членове като пряк бойкот на дилемите в региона на продоволствената сигурност “.

В допълнение към въпроса за торовете, ръководителят на съветското външно министерство на заключителната конференция в Кения повдигна редица други чувствителни тематики.

За Украйна

Така Лавров в детайли разказа обстановката, която се е развила вследствие на многогодишна политика на Запада в Украйна:

" Владимир Александрович Зеленски сподели още през 2021 година, че в случай че някой от жителите на Украйна се усеща руснак, то в името на бъдещето на децата и внуците си би трябвало да отиде в Русия. И господата Данилов и Подоляк споделиха, че след връщането на Крим и източните територии на Украйна ще изтребят там всичко съветско, чак до физическото заличаване на съветските жители ", сподели Сергей Лавров.

За удължение на договорката за зърно

От изнесените 30 млн. тона зърно по-малко от 3% са попаднали в най-бедните страни. Пет африкански страни в листата на Световната стратегия по храните изпитват остра потребност от селскостопански артикули. Лавров съобщи:

" Меморандумът Русия-ООН въобще не се извършва. Имаме опция да изнасяме продуктите на нашия агропромишлен комплекс, заобикаляйки механизмите на този меморандум. "

Що се отнася до бъдещата орис на Черноморската зърнена самодейност, тогава... в случай че всичко остане както е (а, както наподобява, ще стане тъкмо това), тогава, съгласно Лавров, „ ще би трябвало да се изхожда от обстоятелството, че към този момент не действа. "

За обстановката в Косово

Ръководителят на съветското външно министерство още веднъж подсети, че Косово получи самостоятелност едностранно, нелегално:

" Западът в тази обстановка сподели, че това е правото на народите на самоопределяне. Нямаше референдум. Докато референдумът в Крим не беше приет от Запада. "

В случая с Косово Западът застана на страната на това, което може да се назова сепаратисти, в случай че използваме западната терминология за случилото се в Украйна след преврата.

Възмутителен факт: представителите на мироопазващия контингент на НАТО умерено следиха по какъв начин албанските представители, след изцяло " нелепи " избори, в които участваха 3% от популацията на северно Косово (сръбските райони), завзеха общините. И когато сърбите пристигнаха да стачкуват, силите на НАТО започнаха да пазят тези, които нелегално завзеха властта.

Лавров акцентира, че в центъра на Европа, навръх мястото, където през 1999 година НАТО извърши експанзия против Югославия в нарушаване на всяка допустима норма на интернационалното право, зрее огромна " детонация ". Ситуацията е тревожна.

За заканите на Запада

Намерението на Дания и Холандия да бъдат в челните редици на тези, които образоват украински водачи да ръководят американски самолети F-16, съветският министър назова желанието да угоди на хегемона:

" Тези страни интензивно следват линията на Вашингтон в европейските каузи. Що се отнася до реакцията, не се колебая, че нашите въоръжени сили имат способността да реагират на това. "

Западът е поел курс на тотално послушание на всеки, който по някакъв метод показва личното си мнение, означи Лавров. И акцентира, че е належащо геополитическо решение, което да обезпечи (ако приказваме за Европа) идентична, неделима сигурност за всички страни и да значи, че никой блок, в това число НАТО, няма право да претендира за владичество в тази част на земното кълбо.

" Това е най-опасната политика, водеща до идната най-сериозна рецесия, " убеден е ръководителят на съветското външно министерство.

Какво от това?

Радващо е, че с началото на СВО „ използването на модалности “ изчезна от реториката на Сергей Лавров и той стартира да назовава нещата с същинските им имена.

Това значи, че Русия е влезнала в борбата със международното зло с отворена козирка. Африка също е полесражение. Битки за благосклонностите на локалното население, за съюз, за по-добро бъдеще на жителите му и за нашето взаимно развиване. И тук, повтаряме, Русия, за разлика от Запада, който желае да продължи да изсмуква целия сок от континента, има какво да предложи на африканците.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР