Западът отприщи хибридна война срещу Русия, а специалната военно операция

...
Западът отприщи хибридна война срещу Русия, а специалната военно операция
Коментари Харесай

Николай Патрушев: Западът балансира на ръба между хибридна война и открит конфликт с Русия

Западът отприщи хибридна война против Русия, а специфичната военно интервенция в Украйна е употребява единствено като мотив за разгръщането на невиждана световна антируска акция. Това съобщи секретарят на Съвета за сигурност на РФ Николай Патрушев в изказване пред сътрудниците си от Шанхайската организация за съдействие (ШОС),

" Ярък образец за такава пагубна политика е разпалената от Запада срещу Русия хибридна война. Нашите оферти за реализиране на дълготрайни, юридически обвързани гаранции за сигурност, бяха отхвърлени. Вместо търсенето на взаимноприемливи пътища за разговор, те вършат опити да изолират Русия на интернационалната сцена, постановат нелегитимни наказания ", съобщи Патрушев по време на 17-та среща на секретарите на препоръките по сигурността на страните от ШОС, която се организира в Москва.

" Започнатата от нашата страна специфична военна интервенция в Украйна се употребява единствено като претекст за разпалването на невиждана световна антируска акция ", акцентира той.

Патрушев посочи пред сътрудниците си, че срещата им се организира на фона на съществени геополитически промени.

" Пред очите ни се разпростира световна рецесия. Причината за това е стремежът на Запада да наложи своята доминация на света, изцяло игнорирайки освен националните ползи, особеностите и традициите на другите страни, само че и обективните трендове за определяне на многополярен смят и последователно угасване на западната надмощие ", означи Патрушев.

Хибридната война и въоръженият спор

" Западът се пробва да балансира на ръба сред хибридните дайствия и откритата война с Русия, за която той не стопира да се готви ", съобщи Патрушев.

Той посочи, че това към този момент е прието публично и закрепено в признатите на срещата на НАТО в Мадрид съществени документи на алианса. Американците се пробват да подхващат аналогични дейности и във връзка с Китай, което сподели неотдавнашната провокация на Съединени американски щати в Тайван, означи Патрушев.

" Вашингтон и неговите районни съдружници, на първо място Англия, оферират преференциални за извънредно стеснен кръг страни планове за разширението на настоящите и основаването на нови военни блокове в разнообразни райони по света ", заключи Николай Патрушев.

Заседанието на секретарите на препоръките по сигурността се организира в навечерието на плануванаъа за 15-16 септември среща на върха на водачите на страните от ШОС в Самарканд.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР