Западът няма какво да противопостави на руската ракетна система Авангард,

...
Западът няма какво да противопостави на руската ракетна система Авангард,
Коментари Харесай

Западът няма какво да противопостави на руската ракетна система „Авангард”

Западът няма какво да опълчи на съветската ракетна система " Авангард ", която е в положение да порази доста цели по света за половин час, оповестяват съветски медии.

„ Това е единственото оръжие от този тип в света и Путин споделя, че Западът няма средства да го спре “, се споделя още в публикацията на Miror.

Изданието напомня, че ракетите " Авангард " доближават задачите си със скорост 27 пъти по-висока от скоростта на звука. За задачата комплекс с хиперзвукова планираща единица излиза отвън земната атмосфера, преди да удари определени цели по света за по-малко от 30 минути, се показва в материала.

По-рано командирът на РВСН генерал-полковник Сергей Каракаев заяви за превъоръжаването на полка от Ясненското формирование в Оренбургска област с това оръжие.

Създаването на „ Авангард “ беше оповестено през март 2018 година от съветския президент Владимир Путин, говорейки пред Федералното заседание. Комплексът се състои от междуконтинентална балистична ракета UR-100N UTTH и хиперзвукова плъзгаща се крилова единица, способна да лети в плътни пластове на атмосферата до междуконтинентален диапазон с хиперзвукова скорост. Серийното произвеждане на хиперзвукови бойни глави Avangard стартира през юли същата година.

Според Министерството на защитата хиперзвуковите плъзгащи се крилати единици " Авангард " развиват скорост от 28 Маха, което е почти 7,5 километра в секунда. В същото време единицата маневрира по непредсказуема траектория, което прави поразяването й с противоракетно оръжие съвсем невероятно.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР