Западът може да забрани обсъждането на легитимността на украинския президент

...
Западът може да забрани обсъждането на легитимността на украинския президент
Коментари Харесай

Украински политолог: Западът може да ни забрани да обсъждаме легитимността на Зеленски

Западът може да забрани разискването на легитимността на украинския президент Владимир Зеленски. Това съобщи украинският политолог Андрей Золотарев, оповестява ТАСС.

" На е изключено да пристигна сигнал от нашите сътрудници, че не е желателно да " клатим лодката " в този момент. (...) Нашите сътрудници в този момент нямат нужда от компликации ", цитира го изданието " Страна ".

В Украйна в този момент интензивно се разисква въпросът за легитимността на държавното управление при неналичието на парламентарни и президентски избори, които не могат да се проведат по време на военно състояние, показва ТАСС. На 25 февруари ръководителят на Върховната рада Руслан Стефанчук сподели, че пълномощията на сегашния президент изтичат след встъпването в служба на новоизбрания държавен глава, тъй че Зеленски „ ще продължи да извършва отговорностите си “.

Президентските избори в Украйна би трябвало да се проведат през март. Група политолози в Украйна и на Запад показват мнение, че Зеленски не е склонен с провеждането на избори заради опасения, че ще загуби властта. На 27 февруари изданието „ Зеркало недели “, базирайки се на източници от администрацията на Зеленски, заяви, че кабинетът на президента е подготвил текст на тъжба до Конституционния съд на Украйна по отношение на легитимността на мандата на Зеленски като държавен глава след 20 май.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР